Infraestructures i serveis

oci

La Bassa de Sabadell reobre després d’un any tancada

Ajuntament i Diputació han invertit prop de quatre milions d’euros per renovar el complex municipal de piscines, que presentava greus problemes estructurals

Esperen rebre uns 150.000 banyistes

“La Bassa reneix”, deia ahir l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, al complex municipal de piscines, que ahir va obrir les portes després d’una temporada tancat per fer-hi obres de renovació i solucionar els greus problemes estructurals que presentava, amb un pressupost de prop de quatre milions d’euros, tres dels quals provinents de la Diputació de Barcelona. Fernàndez destacava que la ciutat i la comarca del Vallès Occidental recuperen “un equipament singular” que, a causa de les “condicions de desinversió i abandonament”, va haver de tancar per “garantir la seguretat dels usuaris”. El vicepresident de la Diputació, Dionís Guiteras, felicitava el consistori per haver complert els terminis i haver posat en marxa una obra complexa.

La renovació no ha estat del tot completa i hi falten “detalls”, segons el consistori. Un cop acabi la temporada, s’abordaran altres tasques, com la millora de la zona de restauració, i la renovació dels tobogans –un dels elements més característics, si bé aquest any es mantindran tancats– i el sistema de depuració de l’aigua. En els últims mesos, a les instal·lacions, que tenen tres dècades d’història, s’han fet treballs per a la reparació estructural del col·lector, la renovació de les platges i la instal·lació del sistema d’impulsió d’aigua i el canvi del revestiment interior del vas. Fernàndez assenyalava que s’hi faran actuacions cada any per mantenir aquest equipament singular i evitar que es degradi. El consistori espera repetir el nombre de visitants d’altres anys, que se situava a l’entorn de 150.000 persones l’any 2015, però són conscients que factors com ara el canvi d’hàbits després d’un any tancat o el temps hi poden influir. Divendres es farà una festa amb actuacions musicals, com la del grup del Club Super3, i activitats per a famílies. La regidora d’Esports, Marisol Martínez, anunciava ahir que les entrades ja estan disponibles. De moment, es preveu que hi participin uns 1.200 nens de diversos casals de la ciutat.

Ahir al matí, a poc a poc, hi anaven arribant els banyistes que volien estrenar la renovada Bassa de Sant Oleguer. “Venim cada any, menys el passat, que vam anar a altres piscines de Sabadell i Barberà”, deia Cipriano Bortes, acompanyat dels dos fills. “És una piscina molt gran i ens agrada, però potser hi falta una mica d’ombra”, hi afegia. A uns metres, hi havia Antonio Damián, del barri de Can Deu, que destacava les millores, sobretot en l’àmbit de la seguretat. “L’any passat vam anar a la de Can Marcet, però no és el mateix”, explicava. Emilia García, de Castellar, havia aprofitat el seu dia de festa perquè els nens coneguessin la Bassa, l’espai on ella anava de petita. Estaven, però, un punt decebuts perquè els grans tobogans no funcionen.

LA FRASE

Recuperem un equipament singular que, per les condicions de desinversió, vam haver de tancar
Juli Fernàndez
Alcalde de Sabadell

LA XIFRA

1.200
nens
de casals visitaran divendres la Bassa amb motiu de la festa d’inauguració que organitza el consistori.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia