Infraestructures i serveis

A Olot, encara esperen què diu Madrid de la variant

L’alcalde nega que la Generalitat hagi alentit el tram que correspon al Ministeri de Foment, que al territori ningú veu clar

Afirma que han fet arribar una solució de consens que ningú respon

L’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, ha afirmat que el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, menysprea el territori quan afirma que la variant d’Olot s’ha alentit perquè la Generalitat va posar entrebancs a la proposta del seu ministeri, que incloïa un nou traçat per a la Vall de Bianya i un túnel sota l’Hostal del Sol d’Olot. “Qualificar de proposta o solució el que va proposar el ministeri és un gran disbarat, no és una solució perquè reuneix el rebuig unànime de tot el territori”, ha etzibat respecte a les declaracions del ministre en una sessió de control al Congrés espanyol.

Corominas ha explicat que tothom al territori va coincidir a dir que la solució del nou traçat i del tram de variant d’Olot del ministeri era inaplicable. L’alcalde ha recordat que la contraproposta és una al·legació conjunta de tot el territori canalitzada pel Consell Comarcal de la Garrotxa. “En aquesta al·legació, s’hi demana aparcar el tema i estudiar-lo bé, i també separar la variant d’Olot perquè avanci amb rapidesa”, ha indicat.

Josep Maria Corominas ha informat que encara ara no tenen cap resposta oficial respecte a aquesta contraproposta. “No hem alentit el procés, sinó que ells no han respost. I a l’Ajuntament tenim una proposta que resol problemes com els de l’Hostal del Sol i l’accés per can Minguet, però ni ens responen”, ha dit.

L’alcalde ha recordat que governar és prioritzar, arran de l’anunci fet públic també pel ministre de Foment que ha encarregat l’estudi d’impacte del desdoblament entre Besalú i Figueres, a la mateixa N-260. “Em sembla bé i ho celebro, però no hi ha tanta pressió del territori pel desdoblament d’aquest tram, contràriament a la variant d’Olot”, ha insistit. Corominas, a més, ha dit que el ministre s’hauria d’escoltar els delegats que té al territori, “perquè saben perfectament què passa”.

L’alcalde, finalment, ha afirmat que fins i tot han renunciat al túnel de l’Hostal del Sol i, per tant, han apostat per una proposta més barata. “I, a més, ells han entès que no calen dues administracions treballant en un mateix projecte i estan d’acord que sigui la Generalitat la que s’encarregui de l’obra. Aquesta és la línia en què hauríem de treballar”, ha conclòs Corominas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona