Infraestructures i serveis

aeroports

caos al Prat

L’Agència Catalana de Consum envia inspectors a l’aeroport

El conseller Santi Vila ha parlat: “Tants i tants guàrdies civils que sembla que s’han desplaçat a Catalunya per tantes raons, que es dediquin a ser útils als ciutadans i a garantir que les incidències al Prat seran les mínimes”

Els ciutadans que vulguin posar una reclamació de responsabilitat patrimonial, poden trobar la informació al web de l’Agència Catalana de Consum

El conseller d’Empresa i Coneixement, Santi Vila, ha parlat aquest divendres sobre la presència de la Guàrdia Civil a Catalunya: “Tants i tants guàrdies civils que sembla que s’han desplaçat a Catalunya per tantes raons, que es dediquin a ser útils als ciutadans i a garantir que les incidències al Prat seran les mínimes”. El conseller ha titllat de “gravíssima” la situació a l’aeroport i ha explicat que l’Agència Catalana de Consum ha presentat un requeriment informatiu a Aena per exigir explicacions sobre “quines mesures pensa prendre” i ha enviat inspectors a l’aeroport per analitzar possibles vulneracions dels drets dels passatgers. A més, el conseller ha recordat als ciutadans afectats que tenen dret a fer una “reclamació patrimonial” per les cues.

El requeriment exigeix informació sobre les incidències viscudes aquests darrers dies i les mesures correctores a adoptar així com informació sobre el tractament i l’atenció de les reclamacions que es presentin per aquesta situació. En concret exigeix informació del 24 de juliol sobre el nombre total de vols amb sortida des de l’aeroport del Prat; el nombre total de passatgers que tenen contractats vols amb sortida des del Prat, i el nombre total de treballadors de l’empresa Eulen destinats a la gestió del servei de seguretat privada.

També es demana a Aena que identifiqui els mitjans d’atenció i informació a les persones consumidores pel que fa a les incidències que afecten el funcionament normal de les relacions de consum i de les vies de reclamació administrativa per part dels passatgers afectats. Així mateix es requereix el nombre total de reclamacions d’usuaris rebudes per Aena i l’estat de tramitació.

En el requeriment s’insta a Aena a facilitar les dades de les mesures correctores que han adoptat i les que té previst adoptar en previsió de la convocatòria de vaga pel 4 d’agost. Aena té un termini de 5 dies hàbils, a comptar des del dia següent a la data de notificació del requeriment. El conseller Vila ha afirmat que “amb aquest requeriment exigim a Aena que ens expliqui quines mesures pensen prendre per resoldre aquesta crisi tant greu que està passant a l’aeroport del Prat i que està afectant a milers de ciutadans”. Vila ha lamentat que s’està causant “un perjudici objectiu als ciutadans que tenen previst agafar un vol però, a més a més, es perjudica la imatge i la marca de l’Aeroport del Prat, de la ciutat de Barcelona i del país”.

El Departament ha informat que els ciutadans que vulguin emprendre una reclamació de responsabilitat patrimonial, poden trobar la informació pertinent a la pàgina web de l’Agència Catalana de Consum.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona