Infraestructures i serveis

Retiren les antenes del carrer Refart d’Arbúcies

Les reivindicacions dels veïns d’aquest carrer d’Arbúcies van començar l’any 2006 i vinculaven les antenes amb l’alteració del son, malestars i sorolls

L’estació de telecomunicacions del carrer Domènec Refart d’Arbúcies ha estat desmantellada aquesta setmana. L’empresa de telefonia Vodafone ha desmuntat definitivament les dues antenes que fins ara estaven situades en un terrat d’aquest carrer.

Les reivindicacions van començar el 2006, quan diversos veïns de la zona vinculaven les antenes amb l’alteració del son, malestars i sorolls. Ara, onze anys després, finalment s’ha acabat aquesta tasca, que, segons explica el tinent d’alcalde Jaume Salmerón, s’ha pogut tirar endavant “gràcies als tècnics municipals i a la paciència i la constància que han demostrat els veïns”.

Cal destacar que encara queden diverses antenes dins del nucli urbà i que també està previst que es traslladin. Sobre aquesta qüestió, Salmerón ha assegurat que les antenes que encara ara són al carrer del Pont es retiraran “d’aquí a uns mesos”.

Nou emplaçament

No va ser fins al 2011 que l’Ajuntament del municipi va començar els tràmits per cercar un nou emplaçament. Després de diversos estudis i amb la condició que aquest lloc fos com més lluny millor dels nuclis habitats, es va determinar que el millor lloc per a les noves antenes era el turó del Pi. És un punt situat a 150 metres de la primera casa habitada, una distància que triplica l’exigida respecte als centres d’especial sensibilitat, com ara escoles o centres geriàtrics. A més, també es compleixen les condicions d’alçària, centralitat i allunyament dels nuclis.

L’Ajuntament va començar l’estiu del 2015 les obres pel canvi d’emplaçament, que va esdevenir una realitat a començament d’aquest any. Actualment, l’empresa de telefonia Movistar ja opera en el turó del Pi.

LA XIFRA

150
metres
hi ha del turó del Pi, el nou emplaçament de les antenes, fins a la primera casa habitada.

LA FRASE

Hem complert un nou compromís que millora la qualitat de vida de les persones
Jaume Salmerón
Tinent d’alcalde d’arbúcies


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona