Infraestructures i serveis

Primera nit de trànsit tallat a la Pilastra sense incidències

La restricció a la carretera, un dels punts negres del vial, entre Montfullà i Bescanó, s’allargarà, com a mínim fins al desembre

Les obres van començar al març i serviran per ampliar la calçada

Sense incidències en la primera nit de trànsit tallat a la carretera N-141e entre Montfullà i Bescanó a causa de les obres que s’hi estan realitzant des del març per ampliar-ne la calçada. Les obres en aquest tram de la carretera, un dels punts negres de la xarxa viària gironina, obliguen ara a tallar el trànsit a la nit, de les 22:30 a les 5:30 hores, les nits de diumenge a dilluns fins a la de dijous a divendres. En els sis mesos que hi han estat treballant, els operaris fins ara s’han centrat en les tasques de desbrossar el bosc paral·lel al canal de reg cap a la depuradora de Bescanó, fent desaparèixer també l’antic camí que duia a l’emblemàtica casa de Cal Gegant de Bescanó. Allà també s’hi ha rebaixat el terreny de sota i s’ha reforçat la muntanya amb barnilles metàl·liques injectades al terreny. Amb els talls nocturns, s’aprofitarà per actuar en un dels punts forts del projecte, que consisteix a eixamplar la calçada dels 6-6,5 metres actuals als 9 metres previstos. També es formarà una franja central zebrada que servirà de reforç de la separació de sentits i també cunetes formigonades. La restricció del trànsit nocturn s’allargarà com a mínim tres mesos.

L’alcalde de Bescanó, Pere Lluís, destacava d’aquesta primera nit el fet que no hi ha hagut retencions als camins secundaris, que coneixen els veïns, amb revolts que no faciliten una conducció ràpida. L’itinerari alternatiu per unir Girona o Salt amb Bescanó que proposa el Departament de Territori passa per l’AP-7 o l’A-2, l’eix transversal i la C-63 (per Sant Martí Sapresa), per acabar a Anglès. Aquest recorregut suposa fer uns 40 quilòmetres i unes 35 minuts de trajecte per arribar a Bescanó des de Salt o Girona.

LA XIFRA

5
nits
a la setmana s’aplicarà aquesta mesura: de diumenge a dijous, totes dues incloses i de les 22:30 h a les 05:30 h.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.