Infraestructures i serveis

Municipal

Badalona posa en marxa la xarxa de camins escolars

El primer camí enllaça les dues escoles del parc de Can Solei i Ca l’Arnús i senyalitza les rutes més utilitzades pels alumnes

El projecte vol implicar la comunitat educativa i botiguers de l’entorn

El Camí Amic del Parc és el primer camí escolar que es posa en funcionament a Badalona. Es tracta d’una xarxa d’itineraris que fan servir els alumnes de les escoles Artur Martorell i Lola Anglada i que s’han senyalitzat amb l’objectiu de fer més segurs els trajectes als nens i nenes que comencen a anar sols al col·legi. De moment s’han pintat tots els passos de vianants que hi ha al llarg dels diferents recorreguts i està previst fer-hi altres millores per aconseguir unes rutes més segures.

El tram del camí que transcorre per l’interior del parc de Ca l’Arnús i Can Solei es marcarà amb senyalitzacions verticals. Es tracta d’un itinerari que fan servir estudiants de totes dues escoles, situades als extrems oposats del parc, que es desplacen de centre per fer-hi activitats extraescolars. El regidor d’Espais Públics i Mobilitat, Francesc Duran, assegura que també està previst fer millores en la il·luminació a l’interior del parc: “Hi ha algunes zones fosques que volem millorar perquè hi hagi més seguretat.” Duran hi afegeix que també està previst lliurar adhesius identificadors al comerços que col·laboren en la iniciativa per fer més segurs els desplaçaments dels infants: “L’objectiu és que tota la comunitat s’impliqui en l’acompanyament dels estudiants a les escoles.”

Tota la comunitat educativa dels dos centres ha participat en un estudi sobre mobilitat per determinar els itineraris que es fan servir amb el suport d’una aplicació creada per alumnes de segon d’ESO de l’institut Badalona 7.

Està previst que durant aquest curs es puguin posar en funcionament altres camins amics a la ciutat. De fet, ja hi ha alguns centres escolars que hi treballen.

LA FRASE

L’objectiu és que tota la comunitat s’impliqui en l’acompanyament dels estudiants
Francesc Duran
regidor d’espais públics i mobilitat

Itineraris amb nom propi

Cada escola participa en l’elaboració de cada camí i serà també l’encarregada de triar el nom. En aquest primer cas s’ha escollit el de Camí Amic del Parc perquè un dels trams passa per l’interior del parc de Can Solei i Ca l’Arnús. El grup de treball de camins escolars del Consell de la Mobilitat Sostenible i el Transport Públic, les comunitats educatives de cada centre, el Servei Català de Trànsit, la Guàrdia Urbana, la Comissió del Pla de Seguretat i Educació Viària de Badalona i els Serveis municipals d’Espais Públics i d’Educació treballen plegats en aquest projecte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona