Infraestructures i serveis

Municipal

El controvertit parc de patinatge de Banyoles ja té projecte constructiu

El recinte, consensuat amb les parts implicades, farà 500 metres quadrats, estarà situat al passeig Mas Riera i s’obrirà el primer trimestre de l’any vinent

Ha costat, però el resultat sembla que agrada a totes les parts implicades. La controvertida iniciativa del primer parc de patinatge (skate park) de Banyoles per fi té projecte constructiu. El van fer públic ahir, després que dilluns la junta de govern l’aprovés. Segons el consistori, el seu emplaçament –al passeig Mas Riera, una zona verda del sud de la ciutat, sense habitatges a la vora i molt a prop del pavelló de la Draga– i les seves característiques tècniques agraden als possibles usuaris, que es constituiran en associació per tal de vetllar per les instal·lacions i organitzar activitats juntament amb el Consell Esportiu del Pla de l’Estany i l’Ajuntament de Banyoles. Anteriorment ja s’havia aconseguit el consens amb els grups de l’oposició municipal, després de descartar l’emplaçament pensat inicialment (un extrem del parc Manel Saderra) arran de l’oposició dels habitants de la zona.

El recinte, de 500 metres quadrats de superfície, constarà d’una zona de street, que inclou, entre altres elements habituals en aquests tipus de circuits, un pla inclinat en un extrem i un bowl a l’altra punta. Els materials utilitzats en la construcció seran sobretot el formigó i, per a determinades peces, el ferro. El bowl (una banyera enfonsada) ha estat una petició dels patinadors que han participat en la redacció del projecte, segons van indicar ahir des de l’equip de govern.

El nou equipament es començarà a construir abans de final d’any i es preveu que estigui enllestit durant el primer trimestre de l’any que ve. El pressupost és d’uns 60.000 euros.

LES XIFRES

500
metres quadrats
tindrà la superfície del futur equipament, que construiran al passeig Mas Riera
60.000
euros
és el pressupost del parc, que estarà enllestit el primer trimestre de l’any vinent

Alliberar de patinadors la via pública

El futur parc de patinatge ha de servir per concentrar-hi els aficionats i, per tant, evitar que s’utilitzi la via pública com a pista. Com en la majoria de ciutats, a Banyoles han comprovat que els practicants de l’skate s’han fet cada cop més nombrosos i com, en alguns casos, s’ha complicat la seva convivència amb vianants i vehicles. A la comarca ja n’hi ha un, de parc, a la zona esportiva de Miànigues (Porqueres).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia