Infraestructures i serveis

Municipal

La nova biblioteca de Vic, amb 39 places de pàrquing

Seran al soterrani junt amb una àrea de magatzem per a col·leccions locals de la ciutat

El fons general quedarà repartit entre dues de les cinc plantes

La nova biblioteca de Vic, que es construirà al solar on hi havia l’antiga caserna de la Guàrdia Civil, tindrà al soterrani un pàrquing amb capacitat per a 39 places, a més d’un magatzem per guardar diverses col·leccions locals de la ciutat. Tot i que el projecte executiu final està previst que es presenti pels volts de Sant Jordi de l’any que ve, aquesta setmana s’han conegut més detalls del nou equipament, com ara que el fons general quedarà repartit entre la primera i la segona planta, de les cinc que hi haurà.

Situada en un terreny d’uns 4.000 m², la nova biblioteca municipal tindrà forma d’ela. A la planta semisoterrània hi haurà sala d’actes polivalent, zona multimèdia (Espai Lab), un espai juvenil i despatxos de treball intern. La planta baixa estarà ocupada per un ampli vestíbul, l’espai dels diaris, la cafeteria restaurant i la zona infantil. La primera planta tindrà aules de formació, quatre espais tancats per a treballs en grup i fons general. La segona planta també tindrà sales de lectura (fons general), una terrassa exterior per a activitats i una sala de lectura-mirador de la ciutat.

LA XIFRA

4.000
metres
quadrats, aproximadament, té el terreny on es construirà la nova biblioteca municipal de Vic.

Sostenible i còmoda per a l’usuari

El jardí, en forma de suau pendent i on es plantaran onze arbres en record de les víctimes de l’atemptat del 1991, serà el centre de l’equipament. Totes les plantes hi tindran vista i serà una àmbita per fer-hi actes socials i culturals, a més de ser zona de lectura quan el temps ho permeti. L’arquitecte Toni Casamor, de l’estudi BCQ Arquitectes; la regidora d’Urbanisme de Vic, Fabiana Palmero, i la regidora de Cultura, Susagna Roura, dilluns van explicar en dues sessions per a la ciutadania el sentit del nou edifici. “Serà un punt de cohesió entre els dos històrics Vics”, va dir Palmero. Dissenyat amb criteris de sostenibilitat, autosuficiència energètica i mínim consum, i sense barreres arquitectòniques (hi haurà un ascensor), Casamor va ressaltar que s’ha buscat la màxima comoditat per a l’usuari, tenint en compte que “les biblioteques ja no són magatzems de llibres, sinó que compleixen altres funcions.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia