Infraestructures i serveis

municipal

pressupost participatiu

Els veïns de Cornellà tornen a decidir una part dels pressupostos

Les propostes més votades són millorar els itineraris saludables, instal·lar més equipaments en un parc infantil i arranjar un espai enjardinat

Per segon any consecutiu, els veïns de Cornellà del Terri han pogut decidir el destí d’una part dels pressupostos municipals. Com en la primera edició, la participació ha estat mínima, ja que tan sols s’han omplert 41 dels 800 formularis que l’Ajuntament havia repartit a les llars. A més, una de les butlletes s’ha considerat nul·la i, per tant, només se n’han comptabilitzat 40 (el 5%), una xifra fins i tot inferior a la dels pressupostos del 2017, en què es van retornar 45 butlletes omplertes de manera correcta. Des de l’Ajuntament han tret importància a aquesta dada. “És un percentatge de participació similar a la que s’està donant en les consultes d’aquest tipus que es fan en altres municipis”, argumenta l’alcalde, Salvador Coll.

Les preferències

De la llista de propostes presentades en una primera fase del procés, se’n van escollir sis (les considerades més factibles) per a la votació popular. Les que han tingut més acceptació han estat, per aquest ordre, la millora de camins saludables del municipi (19 vots), posar terra tou i més aparells al parc infantil 11 de setembre, situat entre l’escola i la zona esportiva (16), el programa de civisme i sensibilització del poble (16), la millora i enjardinament de la zona del passeig Sant Jordi (14), l’arranjament de la rotonda dels Roures (6) i condicionament de l’escenari del local polivalent de Can Font de Borgonyà (3).

Ara l’equip de govern (CiU-Gent) estudiarà el cost de cadascuna de les possibles inversions i prendrà la decisió final. L’alcalde ha avançat que la inversió en el programa de civisme i sensibilització segur que es tirarà endavant perquè es vol que complementi la posada en vigor de la nova ordenança de civisme, que ara mateix s’està acabant de redactar i que podria estar enllestida aquesta primavera.

Més dotació

En aquesta segona convocatòria, els pressupostos participatius de Cornellà han estat dotats amb 40.000 euros, el doble de la primera.

En aquella ocasió, les inversions finalment escollides van ser posar tanques als espais dels contenidors d’escombraries, millorar la il·luminació de determinades vies públiques del municipi i reasfaltar els trams de carrers i places més malmesos. A part, es va decidir que una altra proposta –l’asfaltatge de camins veïnals– es tindria en compte a l’hora de confeccionar els següents pressupostos municipals.

LA XIFRA

5
per cent
és la proporció de famílies del municipi que han col·laborat en el pressupost participatiu d’aquest any


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona