Infraestructures i serveis

Societat

Columbari que té forma de xiprer, a Olot

És una estructura nova, incorporada ara al reglament del cementiri

Aviat faran un espai per llençar-hi cendres

El ple d’Olot va donar llum verd a la modificació del reglament del cementiri municipal perquè es puguin utilitzar els nínxols d’un espectacular columbari que s’ha instal·lat recentment al sector de la gredera del Montsacopa. Es tracta d’una estructura en forma de xiprer feta amb unes làmines oxidades que li donen la forma i que alhora serveixen de compartimentació per als receptacles de les urnes. Aquests tenen forma quadrada, una porta exterior de ceràmica verda i un petit suport per a les flors.

Aquesta estructura es va instal·lar sense posar-la en servei per captar l’acceptació que tenia entre els visitants. Ara l’Ajuntament d’Olot ha decidit legalitzar-ne l’ús, ja que molta gent s’hi ha interessat quan han visitat el cementiri per la mort d’un familiar o conegut o, especialment, per la diada de Tots Sants. L’Ajuntament, doncs, ha hagut de modificar el reglament del cementiri municipal perquè fins ara, i en el cas de les cendres, només estava previst l’enterrament de les urnes en nínxols de dimensions més reduïdes que els que s’utilitzen quan no s’incineren els difunts. Aquests són als altres columbaris de l’accés pel camí del Montsacopa. A més, el reglament no preveia la possibilitat d’adquirir-hi un espai en vida, segons va informar l’alcalde, Josep Maria Corominas, al ple.

Ell mateix va explicar que el cementiri d’Olot té un total de 7.000 sepultures, de les quals 800 estan lliures. “No tenim necessitat d’espai quant a columbaris per a les cendres dels difunts. Ara en tenim 170 i 76 estan lliures, entre els quals hi ha els del xiprer, i aviat se n’hi afegiran 108 d’obra”, va detallar.

L’alcalde hi va afegir que cada any l’Ajuntament recompra sepultures a petició de persones que manifesten que no les necessiten, a un ritme de 25 per any, i les afegeixen a l’estoc públic. A més, va informar que l’any passat es van fer 281 inhumacions, una xifra que va qualificar de “mitjana normal”. També va explicar que el manteniment del cementiri costa a l’Ajuntament 60.000 euros l’any i, com a millores, va anunciar la instal·lació de més càmeres per evitar robatoris, la creació d’un espai per llençar les cendres dels difunts i l’ampliació de la sala polivalent, entre altres petites inversions. Ara negocien amb el concessionari com finançar-ho.

LES XIFRES

800
sepultures,
de les diferents tipologies, hi ha lliures en aquest moment al cementiri olotí
170
columbaris
té aquest equipament, situat al peu del volcà Montsacopa, i ara se’n construiran 108 més
7.000
sepultures
hi ha actualment al cementiri municipal d’Olot, 800 de les quals no tenen propietari


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia