Infraestructures i serveis

municipal

control de trànsit

Lectors de matrícules ja instal·lats als accessos a Sarrià

S’han situat a l’avinguda de França i al pont de l’Aigua

A la vil·la romana i al consistori s’hi ha col·locat videovigilància

Incrementar la prevenció i la seguretat i, alhora, disposar de noves eines que siguin d’utilitat per a la tasca policial. És un dels objectius de l’Ajuntament de Sarrià de Ter, on el cap de setmana passat ja es van instal·lar els lectors de matrícules i les càmeres de videovigilància que el consistori tenia programat posar. Segons va explicar ahir l’alcalde, Narcís Fajula (ERC), els lectors de matrícules s’han situat als principals “corredors naturals” d’entrada al municipi, com són el pont de l’Aigua i l’avinguda de França (l’antiga N-II). D’aquesta manera es tindran imatges de les matrícules dels automòbils, motocicletes o camions que entrin o surtin de la població per aquests punts.

Les fotografies que captin arribaran a una sala de control de la Policia Municipal, on s’està acabant d’ultimar el sistema. En el supòsit que els agents tinguin incorporat prèviament el número de matrícula d’un determinat vehicle en els seus programes interns (per exemple, en el cas d’un cotxe que hagi estat robat i s’estigui buscant), saltarà un senyal d’alarma que avisarà de la coincidència. I, en altres ocasions, el mètode també pot ser d’interès en el marc d’una investigació per saber si un automòbil concret ha passat per allà.

A l’avinguda de França, per la banda de Sant Julià de Ramis, s’han situat dues càmeres lectores de matrícules. S’ha col·locat un d’aquests aparells a cada sentit de la circulació, a l’altura de la gasolinera Petrem. I, a l’extrem contrari de l’avinguda (és a dir, pel costat de Girona), se n’han posat dos més. També n’hi ha un a cada sentit de la marxa, en el tram de l’hospital sociosanitari Mutuam. I, finalment, hi ha un cinquè dispositiu al pont de l’Aigua (com que en aquest punt hi ha un carril per banda i no dos com en el cas de l’avinguda de França, tan sols és necessari un únic aparell per controlar els turismes d’ambdós sentits).

També s’han emplaçat tres càmeres de videovigilància. Un d’aquests aparells enfoca a l’interior del valuós jaciment arqueològic del pla de l’Horta. Es tracta d’unes restes molt ben conservades d’una vil·la d’època romana, declarada bé cultural d’interès nacional. L’alcalde indica que, tenint en compte que aviat serà visitable, s’ha considerat oportú situar-hi una càmera per garantir la seguretat i prevenir-hi, per exemple, actes vandàlics. I, paral·lelament, s’han ubicat dues càmeres de videovigilància al recinte de l’ajuntament (en un pati de la part posterior i a l’entrada).

La instal·lació de les cinc càmeres de trànsit i les tres de videovigilància ha costat 21.423 euros. La seva col·locació va ser autoritzada per la Comissió de Control dels Dispositius de Videovigilància de Catalunya. Abans de posar-les en funcionament tan sols cal enllestir alguns detalls tècnics. I, un cop completats, ja només faltarà que l’òrgan que n’autoritza la instal·lació doni el vistiplau definitiu perquè es faci efectiva l’entrada en funcionament.

LA FRASE

Les imatges que captin els lectors arribaran a una sala de control de la Policia Municipal
Narcís Fajula
alcalde de sarrià de ter


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia