Infraestructures i serveis

Posaran ascensors per facilitar l’accés a l’estació de Portbou

Adif posa a licitació aquests equipaments llargament reivindicats al municipi

També s’alçaran les andanes

En total seran quatre ascensors que s’instal·laran a l’estació de Portbou: el primer permetrà salvar les llargues escales d’accés des del carrer fins a la sala d’acollida dels usuaris i de pas a les vies. Tindrà capacitat per a vuit persones i salvarà un desnivell de 7,5 metres. Els tres altres ascensors seran a les vies (amb un desnivell d’uns 4,5 metres) i donaran accés als passos subterranis per anar a les diferents vies sense haver de passar necessàriament per les escales.

L’altra obra de millora que es desencallarà a l’estació serà l’aixecament de les andanes fins a una alçària convencional de 68 cm per sobre de les vies i en un tram de 200 m; en l’actualitat hi ha un desnivell més important del que és habitual entre l’andana i el tren, que els passatgers han de salvar alçant-se més del compte, a banda del perill que això representa.

Adif ha posat ara a licitació el conjunt d’aquestes obres per un import total d’uns 3,6 milions d’euros (IVA inclòs). Les empreses que vulguin aspirar a l’execució d’aquests treballs tenen fins al 3 d’abril per presentar les candidatures. Un cop escollida l’empresa, es preveu que les obres tindran un termini d’execució d’onze mesos. En declaracions a aquest diari, Toni Sánchez, primer tinent d’alcalde de Portbou, confirmava ahir que ja fa anys que el consistori reclama aquestes millores, tant per l’accés exterior, força incòmode per les escales per a uns viatgers amb maletes, com pel buit existent entre les andanes i els vagons. Sánchez confia que amb la licitació en marxa les obres puguin començar abans de final d’any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona