Infraestructures i serveis

Les obres del nou pàrquing a Llafranc comencen avui, amb lloc per a 143 cotxes

L’equipament es distribuirà en tres nivells, al solar entre els carrers Santa Marta i Xarembeco

Costarà 1,05 milions i no estarà a punt fins a final d’any

L’Ajuntament de Palafrugell preveu que avui s’iniciïn les obres de l’aparcament projectat a la parcel·la municipal dels carrers Santa Marta i Xarembeco, a l’interior del nucli litoral de Llafranc. El regidor d’Obres, Lluís Ros, detalla que tindrà capacitat per a 143 vehicles, 8 motocicletes i que suposarà una inversió d’1,05 milions d’euros, amb la idea que durant la temporada d’estiu doni resposta a la demanda d’aparcament i compensi l’eliminació de places a l’entorn del renovat passeig Cypsela. Les instal·lacions estaran adaptades per a discapacitats i disposaran d’un magatzem.

Els treballs, però, no finalitzaran fins a final d’any. S’han adjudicat a l’empresa Construccions Fusté, que haurà de bastir una estructura de formigó de tres nivells al solar, a l’estil de l’aparcament calellenc del carrer Chopitea. En aquest cas, però, Ros avança que intentaran que l’equipament funcioni durant tot l’any.

Una part de les places poden servir per a l’emmagatzematge d’embarcacions petites –fins a 5 metres d’eslora– durant la temporada d’hivern –d’octubre a maig–. Per optimitzar-ne les possibilitats, Ros explica també que estan en converses amb diversos hotelers que treballen tot l’any perquè les puguin llogar durant l’estiu –per 98 euros mensuals– i quedin reservades per als hostes. El lloguer mensual proposat per als particulars és de 122,50 euros.

El municipi avança la inversió, dins del paquet d’obres financerament sostenibles segons el criteri de retirada de vehicles aparcats en l’espai públic, però la intenció és anar recuperant els diners a través del cànon que abonarà la nova empresa concessionària del servei d’aparcaments municipals.

LES XIFRES

143
places
per a vehicles i 8 per a motocicletes oferirà el futur pàrquing de Llafranc, distribuïdes en tres nivells.
1,05
milions
és el pressupost de les obres, que aniran a càrrec de la cassanenca Construccions Fusté i duraran tot l’any.

L’explotació d’aparcaments surt a concurs

El consistori ha tret a concurs, aquest mes de març, l’explotació d’aparcaments per als pròxims dos anys, prorrogables fins a quatre. El contracte, pendent ara de l’estudi de les propostes i l’adjudicació, comprèn la zona blava i l’explotació a l’estiu dels aparcaments municipals del Casal, Llafranc i Chopitea, per bé que en aquest darrer Ros diu que estan oberts a incentivar que funcioni tot l’any. Pel que fa al pàrquing de Llafranc, el plec preveu que no entri en servei fins al 2019.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia