Infraestructures i serveis

Foment licitarà les obres a l’estació de Sant Andreu Comtal després de l’estiu

Preveu que els treballs estiguin finalitzats el 2020

Adif inicia la construcció dels accessos a la Sagrera amb un “lleuger decalatge” en relació al compromís adquirit

El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha anunciat que licitaran les obres per a la remodelació de l’estació de Sant Andreu Comtal i de la seva platja de vies d’estacionament després de l’estiu, amb la previsió que totes dues actuacions estiguin finalitzades de cara al 2020. De la Serna ha explicat que han rescindit el contracte de les obres de Sant Andreu Comtal després que s’hagi dut a terme una auditoria d’acord amb el procediment judicial que investiga irregularitats en l’obra. D’altra banda, en una visita aquest dijous al matí a les obres de la Sagrera, de la Serna ha dit que Adif ja ha iniciat les obres de construcció dels seus accessos tot i que ha admès que amb un “lleuger decalatge” en relació als “compromisos adquirits”.

D’altra banda, el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, també ha anunciat el desbloqueig del projecte d’ampliació de la ronda Litoral en el tram entre Zona Franca i el Morrot. La ronda Litoral duplicarà el nombre de carrils i en tindrà vuit en aquest tram. Quatre seran de via ràpida -dos per sentit de circulació- en un nivell inferior i els altres quatre de via lenta en un nivell inferior -dos a cada lateral per a desviar el trànsit local-. L’acord al qual han arribat el ministeri de Foment i l’Ajuntament de Barcelona descarta l’ampliació proposada inicialment pel govern espanyol, i rebutjada pel consistori, que contemplava la construcció d’un únic viaducte amb quatre carrils per sentit de circulació. De la Serna ho ha anunciat aquest dijous durant una visita a les obres de la Sagrera, acompanyat de la tinent d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz. El ministre de Foment ha detallat que les obres tindran un pressupost estimat de 137 MEUR.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia