Infraestructures i serveis

El projecte de la nova escola d’art d’Olot queda aturat

La Generalitat i l’Ajuntament consoliden aquest any i el vinent una reforma important dels edificis actuals

Mantenen que la construcció d’un nou equipament no es justifica per la conjuntura actual

Bany de realitat. El projecte de nova escola d’art d’Olot a l’antiga fàbrica de Can Sacrest ha quedat definitivament aparcat. El director del centre, Antoni López, ha dit que invertir entre 8 i 9 milions d’euros en una nova escola de 400 alumnes no està ara per ara justificat i, en tot cas, cal deixar l’execució del projecte “per si algun dia al país som rics”. De fet, ell i el regidor d’Educació, Josep Berga, van utilitzar aquesta reflexió per remarcar la importància de les obres de rehabilitació i millores iniciades l’any passat al centre, ubicat a l’antic convent i claustre dels carmelites, i que tindran continuïtat aquest estiu i molt probablement el vinent. “Tindrem vida per a uns quants anys”, ha certificat López, qui ha remarcat que el centre està en ple procés per aconseguir la certificació ISO, un procés en què intervé també l’estat de les instal·lacions.

La junta de govern local de l’Ajuntament d’Olot ha aprovat en concret el projecte que preveu la renovació de dos lavabos –situats a la planta baixa i el primer pis– i arreglar part del paviment. Els treballs, valorats en prop de 150.000 euros, es duran a terme durant l’estiu. A aquesta actuació, se n’hi afegirà una altra a càrrec de la Generalitat de 250.000 euros per a la renovació de la instal·lació elèctrica i l’adequació de l’edifici.

L’any passat es va actuar sobre la coberta i una part del paviment de les instal·lacions. Els treballs van permetre, d’una banda, el manteniment i la substitució de teules trencades de la coberta de l’edifici, on també es va instal·lar una línia de vida, un element de seguretat per a obres posteriors. Els treballs de l’estiu també van suposar una millora del paviment de les aules. L’Ajuntament d’Olot va assumir en la seva integritat els 60.772 euros de l’actuació.

El regidor d’Educació ha destacat que les millores que es van fent a l’escola d’art serveixen per posar al dia “un centre amb una gran projecció”. “Tenim una gran escola reconeguda en l’àmbit de tot Catalunya per la feina que fan els alumnes i els professors i que permet formar professionals perquè s’incorporin als equips de les diferents empreses”, ha remarcat. I hi ha afegit: “Un exemple són els reconeixements que ahir va recollir l’escola en la jornada Art i disseny. De l’escola a l’empresa.” “Estem molt contents dels cinc premis que vàrem recollir en aquesta jornada celebrada al Cosmocaixa”, ha subratllat el director de l’Escola, Antoni López.

LES XIFRES

250.000
euros
és la inversió prevista, també per a l’estiu, per part de la Generalitat per millorar la instal·lació elèctrica.
150.000
euros
és la quantitat que inverteix l’Ajuntament d’Olot en la segona fase, que s’inicia a l’estiu.
3
fases
d’obres han de servir per posar al dia les instal·lacions de l’escola d’art, la tercera, després del curs vinent.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.