Infraestructures i serveis

Obert a la participació de tothom l’espai Cràter d’Olot

L’Ajuntament enceta un procés perquè experts i veïns puguin fer-hi aportacions de tot tipus

L’equipament ha d’estar construït a finals de 2020 i tindrà un cost de quatre milions d’euros

L’espai Cràter d’Olot avança. És la polèmica inversió que va saltar del pressupost de l’Ajuntament del 2019 per fer possible la seva aprovació. Ahir, el govern local va obrir un procés participatiu per definir com ha de ser aquest espai dedicat a la interpretació del vulcanisme. L’alcalde, Josep Maria Corominas, va avançar que les úniques línies vermelles són que ha de ser un espai circular subterrani i o semisubterrani, innovador quant a l’ús de noves tecnologies, un referent al país que tingui un màxim impacte positiu per l’educació i pels sectors econòmics que es beneficien del turisme. L’alcalde va recordar que l’espai Cràter ha d’encabir també un centre d’informació del Parc Natural de la Garrotxa i ha de servir com a punt de referència per evitar els actuals problemes d’hiperfreqüentació de les reserves naturals més emblemàtiques, com la Fageda d’en Jordà.

Als assistents a la primer trobada els van explicar que el projecte d’un centre d’interpretació dels volcans va començar fa més de 50 anys i que té per objectiu situar el vulcanisme garrotxí com a un dels valors de referència de la ciutat. Ha de promoure també el desenvolupament econòmic a la zona, potenciar l’aspecte pedagògic, científic i educatiu, atraure turisme familiar.

A la trobada, van assistir-hi representants del món educatiu, associatiu, membres de diferents àmbits d’activitat econòmica, arquitectes, d’institucions, etc. Ara, es crearan diferents comissions per treballar en la definició d’aquest nou centre. El nou equipament, que s’ha de construir al mas Pomer, entre la plaça de braus i el cementiri, ha d’estar construït abans que acabi el 2020 o que el 70% estigui construït per aconseguir una pròrroga de tres anys per part de la Unió Europea. L’estiu del 2019, l’Ajuntament vol tenir a punt els concurs de posada a licitació de les obres i del contingut museístic.

La Unió Europea finança la meitat del cost del projecte, 1,8 milions. La Diputació hi aporta 920.000 euros (el 25%, com fa amb tots els projectes finançats pel mateix fons) i l’Ajuntament d’Olot el 20% corresponent a l’IVA, perquè negocia amb altres departaments de la Generalitat per cobrir-ne el 25%.

El president de la Diputació, Miquel Noguer, va ser ahir a Olot per anunciar l’aportació que farà l’ens que presideix i va remarcar que el Cràter serà un equipament de primer ordre i museogràfic d’última generació.

LA XIFRA

4
milions
és el cost amb IVA de l’execució del projecte. L’Ajuntament treballa per aportar-hi no més del 20%.

LA DATA

31.12.20
És el dia en què
s’acaba el termini fixat per la Unió Europea per tenir enllestit l’equipament.

LA FRASE

No teníem cap necessitat de fer una aportació el 2019, era una demostració de voluntat
Josep Maria Corominas
Alcalde d’Olot


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia