Infraestructures i serveis

Comença l’esperada remodelació de la carretera de Can Ruti

La via dona accés a diversos equipaments sanitaris i de recerca biomèdica

Els treballs es van anunciar el 2016

Avui comencen les obres de remodelació i millora de la carretera de Can Ruti. Els treballs permetran de condicionar la via que dona accés a l’hospital Germans Trias i Pujol, a l’Institut Guttmann, a diversos centre de recerca biomèdica, com ara l’Institut de Recerca Contra la Leucèmia Josep Carreras i l’Institut de Recerca de la Sida Irsi Caixa, i a l’únic tanatori que té Badalona. La via registra un trànsit superior a 6.000 vehicles diaris, entre cotxes, ambulàncies i autobusos, segons una estimació feta recentment per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). El deteriorament de la carretera, amb revolts i sense voreres fins i tot a les zones amb parades d’autobús, feia anys que provocava les queixes dels usuaris, entre els quals hi ha malalts, treballadors de l’hospital, investigadors dels centres de recerca i la gent que puja a fer l’últim comiat a familiars i amics al tanatori.

Els treballs s’havien anunciat ja el setembre del 2016, quan l’aleshores alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, va avançar que les obres començarien el 2017. Tot i que en aquell moment l’equip de govern ja destacava la necessitat urgent de tirar endavant les obres, s’ha hagut d’esperar dos anys perquè s’arribin a materialitzar.

Els treballs tenen un pressupost d’1,5 milions d’euros, finançats per l’AMB. La previsió és que tinguin una durada de sis mesos. Els responsables dels treballs destaquen que mentre durin les obres es mirarà de minimitzar l’afectació al trànsit i l’accés a tot el complex assistencial i sanitari i que els talls es faran puntualment i afectaran el carril de baixada de la carretera. Només l’hospital de Can Ruti atén cada dia una mitjana de 350 urgències, 1.650 consultes externes i 150 pacients d’hospital de dia i té cap a 400 pacients hospitalitzats.

Les actuacions previstes consistiran, bàsicament, en la millora del paviment de la calçada i els seus vorals, millores de rotondes, parades de transport públic i de la senyalització viària, tant pel que fa a l’horitzontal com a la vertical. A més, ben aviat l’hospital estrenarà una nova zona d’aparcament per a 200 vehicles destinada a treballadors, cosa que permetrà descongestionar parcialment el pàrquing de l’equipament.

LA XIFRA

1,5
milions d’euros
és el cost de les obres que finançarà l’AMB i que tindran una durada prevista de tres mesos.

LA DATA

21.9.2016
L’anunci
dels treballs el va fer l’exalcaldessa de Badalona Dolors Sabater, que va dir que començarien el 2017.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia