Infraestructures i serveis

Banyoles destina 235.000 euros a la xarxa ciclista

El ple dona llum verd al pla director de la bicicleta, que inclou un detallat programa d’actuacions per ampliar i dotar de més seguretat aquesta xarxa

L’oposició s’absté i reclama més ambició

L’Ajuntament de Banyoles invertirà 235.000 euros en cinc anys en l’ampliació i millora, sobretot en connectivitat i seguretat, a les vies destinades als usuaris de la bicicleta. Ho preveu un pla director aprovat inicialment en el ple d’ahir. L’ús de la bicicleta com a mitjà de transport quotidià és elevat i la infraestructura existent és important, segons han constatat els redactors del pla i que ahir va exposar el regidor d’Urbanisme, Albert Tubert (PDeCAT), que va destacar que l’equip de govern ja ha mantingut fins ara un ritme d’inversió anual en aquest camp de 50.000 euros. Tubert ho va atribuir al fet que hi ha tradició de l’ús d’aquest mitjà amb usuaris de totes les edats i a l’entorn de l’estany que convida a passejar-hi i això crea nous usuaris.

Això no obstant, ell mateix va explicar que en la fase de participació ciutadana els usuaris de la bicicleta van reclamar l’ampliació de les infraestructures viàries per a bicicletes i sobretot més millores en seguretat. En tot cas, Tubert va detallar que el pla té com a grans objectius potenciar encara més l’ús de la bicicleta, ampliar la xarxa d’itineraris i la seva connectivitat, eliminar-hi barreres, incrementar-hi els elements de seguretat i millorar-ne la senyalització.

Albert Tubert va informar que Banyoles té dos quilòmetres de carril bici i deu quilòmetres de voreres amples amb espai per a aquest vehicle, però va dir que el pla proposa superar el concepte de carril bici pel d’una xarxa que també inclogui els carrers de plataforma única com ara el Rutes, els de trànsit ordenat com ara el Barca i els camins verds com per exemple el passeig de la Puda. Tot i això, va recordar que els usuaris de la bicicleta haurien de poder circular amb seguretat per la xarxa general com l’avinguda Companys.

Ramon Casadevall (CUP) va justificar l’abstenció del seu grup informant que hi volen participar més per acabar de polir el pla “i anar més enllà”. Junts per Banyoles també es va abstenir. La seva portaveu, Roser Masgrau, va dir que calia ser més ambiciós, per exemple en els aparcaments per a bicicletes. “Es posen pedaços i no s’afronta la problemàtica amb valentia”, va concloure. Com la resta de l’oposició, Joan Luengo (ICV) es va abstenir i va al·legar que cal estudiar l’encaix del pla al POUM.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona