Infraestructures i serveis

Temen pel consens en les variants d’Olot i les Preses

El portaveu alerta en el ple municipal que, si es trenca, comportaria “partir de zero” en la tramitació

L’alcalde olotí va dir que reclamaria l’inici de les obres si no es compleixen els compromisos pactats

El portaveu d’Olot en Comú, Xevi Garcia, ha alertat l’alcalde, Josep Maria Corominas (PDeCAT), que seria un error tirar pel dret i trencar el consens per la variant de les Preses amb els seus homòlegs d’aquest poble i de la Vall d’en Bas. Hi ha el consens d’impulsar simultàniament les obres d’aquesta variant i de la d’Olot, però l’alcalde va dir que reclamaria l’inici d’obres de la primera si no es complia el calendari anunciat pel conseller de Territori, Damià Calvet, de posar a licitació, abans de les eleccions municipals, la redacció de l’estudi de la part de variant pendent i de treure a exposició pública el de la variant de les Preses, abans de l’estiu. Corominas va fer aquestes declaracions en el marc de les queixes de la plataforma olotina Això no és un vial, és un carrer, que reclama la variant d’Olot perquè aquest vial que travessa la ciutat pel sud fa aquesta funció tot i ser un carrer.

Garcia ha afirmat que trencar el consens podria situar la tramitació de les variants en la “casella de sortida”. “Podríem haver de partir de zero i per això no és prudent que ara es facin proclames reivindicatives si els darrers anys no s’ha fet res en absolut per prendre mesures pal·liatives com moltes de les que han proposat els veïns i veïnes o les que Olot en Comú va fer en l’últim ple municipal”, ha indicat. El portaveu d’Olot en Comú diu que no és una decisió que pugui prendre l’Ajuntament, a qui ha recordat que està en minoria. Garcia hi ha afegit que la competència és de la Generalitat, que a hores d’ara no té diners per iniciar les obres.

Josep Quintana (ERC) ha demanat tranquil·litat i ha remarcat que, tot i que no transcendeixi, els estudis i projectes de les variants s’estan movent. “Hem avançat molt anant tots a l’una, tot i que no es visibilitza”, ha dit. Quintana ha assegurat que, a final d’any, es veurà la feina feta. Els alcaldes de les Preses i la Vall d’en Bas, han alertat del col·lapses que hi pot haver a les Preses, si es fa abans la variant d’Olot, i han recordat que tots tindrien motius per trencar el consens.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona