Infraestructures i serveis

Ryanair aclarirà el futur a Girona d’aquí a 15 dies

Els tripulants de cabina de la companyia irlandesa de baix cost mantenen la vaga de deu dies

La reunió de mediació del conflicte amb Iberia es va tancar sense acord

Ryanair no té decidit encara si tancarà o no la base de l’aeroport de Girona i aclarirà la situació “d’aquí a dues setmanes”, segons va informar ahir l’ACN. La responsable de recursos humans de la companyia irlandesa, Lisa McCormach, ho va anunciar ahir en una conversa informal amb periodistes després de la reunió de mediació amb els sindicats USO i Sitcla, convocada per evitar la vaga de deu dies anunciada pels tripulants de cabina per al setembre. McCormach no va voler donar més informació sobre quines raons poden decantar la balança cap a un costat o cap a l’altre i va indicar que s’haurà de valorar també com van les negociacions amb els sindicats. En un comunicat intern enviat a tots els treballadors el 9 d’agost passat, la companyia parlava de risc “potencial” de tancament a Girona i anunciava que clausurava les bases de Tenerife i Las Palmas el 8 de gener. La base de Vilobí d’Onyar va ser la més important de la companyia al sud d’Europa quan Ryanair va començar a operar i es podria veure abocada al tancament. La companyia de baix cost planeja aquests tancaments per l’endarreriment de l’entrega dels avions Boeing 737 Max, la pujada del cost del combustible i l’increment dels salaris de la plantilla. El tancament de la base de Girona afectaria 130 empleats de cabina i entre 40 i 50 pilots. A més, la mediació que hi va haver ahir no va funcionar i els tripulants de cabina mantenen la vaga de deu dies (1, 2, 6, 8, 13, 15, 20, 22, 27 i 29 de setembre) que han convocat justament per protestar per l’anunci de tancament de les bases de Tenerife i Las Palmas.

Sense acord a Iberia

La reunió de mediació que ahir van celebrar la direcció d’Iberia i el comitè d’empresa del personal de terra de la companyia es va tancar sense acord després de tres hores de negociació. Es tractava de pactar millores laborals i salarials per als empleats de terra de l’aeroport del Prat perquè desconvoquin les jornades de vaga previstes per a aquest cap de setmana vinent (24 i 25 d’agost) i també per als dies 30 i 31.Portaveus del sindicat UGT, majoritari al comitè, lamentaven ahir la “passivitat” de la direcció d’Iberia Barcelona i “la falta de propostes” de la companyia, i alhora insistien a denunciar que persisteixen les mancances laborals que han portat a la convocatòria de vaga, com ara “la falta de personal, la falta d’estabilitat de la plantilla, l’excés de càrregues de feina i l’abús de les hores extraordinàries d’obligat compliment i la reorganització de torns per conciliar la vida familiar i laboral”.Segons va alertar la UGT, el líder de la qual, Camil Ros, va ser present en la reunió, davant de la “passivitat” de la companyia, alguns grups de treballadors comencen a demanar que no es compleixin uns serveis mínims que consideren abusius”, per la qual cosa el comitè de vaga convocarà assemblees per als diversos torns de treball avui i divendres per remarcar a la plantilla la importància de complir amb aquests serveis mínims.Per la seva banda, Iberia sosté que no poden negociar les condicions al Prat perquè el conveni col·lectiu és d’abast estatal i, per tant, el comitè d’empresa de Barcelona no té potestat per reclamar-ne modificacions.El personal ja va protagonitzar dues jornades de vaga, el 27 i 28 de juliol, durant les quals es van cancel·lar un centenar de vols i hi va haver retards generalitzats, agreujats per les pluges d’aquells dies. Ara, el tema queda pendent d’una nova reunió de mediació, in extremis, que està previst que se celebri demà al Departament de Treball.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona