Infraestructures i serveis

El pont del Petroli es trenca i perd part de la plataforma

L’Ajuntament de Badalona elabora un decret d’emergència per agilitar la reparació i disposar dels recursos econòmics

El mateix dia que feia tres anys de la llevantada que va provocar seriosos danys al pont del Petroli, l’icònic pantalà badaloní es va despertar escapçat. El temporal Glòria el va partir en dues meitats. La combinació de fort onatge, vent i pluja va resultar letal i després de tres dies resistint als embats, es van perdre els darrers 15 metres de passera, a més del voladís i les baranes de la plataforma que hi ha al final del pantalà i també la rosa dels vents i el plafó informatiu que hi havia en aquell espai. Trossos de fusta, formigó i ferro que havien format part del pont del Petroli estaven ahir dispersats per la platja.

Després d’una primera inspecció ocular, tècnics de l’Ajuntament van concloure que els danys ocasionats pel Glòria eren força més greus que els de la llevantada del 2017. Aquest cop les onades havien arribat als 7 metres d’altura i l’estructura no havia pogut resistir a l’embat continuat, que va provocar els desperfectes.

El regidor de l’àmbit de Govern i Territori, Rubén Guijarro, va explicar que, un cop feta la primera inspecció visual dels danys, s’havien iniciat els tràmits per elaborar un decret d’emergència que permetrà disposar dels recursos econòmics i agilitar els treballs necessaris. Durant el matí, responsables municipals van fer una reunió d’avaluació i seguiment dels danys del temporal amb representants de la demarcació de Costes de l’Estat, del Departament de Territori i Sostenibilitat i de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Un cop hagi passat el temporal es podrà fer una avaluació més detallada, que inclourà una inspecció del fons amb submarinistes per avaluar possibles danys estructurals. “Hem de concretar quin és l’abast de la reparació i ho farem de la manera més ràpida possible”, va assegurar Guijarro, que ahir exercia d’alcalde accidental per un problema de salut de l’alcalde, Àlex Pastor.

Ara fa tres anys, el pont del Petroli va estar nou mesos tancat per poder-hi fer unes reparacions que van costar 216.000 euros. Ara caldrà veure l’abast dels danys, com s’aborden les reparacions i si s’opta per reforçar parts del pont del Petroli per evitar futurs danys. El voladís de la plataforma que ara ha quedat completament destruït és la mateixa part que ja es va veure afectada pel temporal del 2017 i sembla que és la part més vulnerable als embats de les onades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona