Infraestructures i serveis

El túnel de Glòries s’obrirà al setembre amb un sol sentit

Serà per sortir de Barcelona i al novembre es preveu que estigui en funcionament tota la infraestructura

Compte enrere per a la normalització viària a la plaça de les Glòries de Barcelona, després de temps en obres i diversos retards en el calendari previst inicialment. El setembre serà el primer punt d’inflexió, quan s’estrenarà el túnel, en sentit Besòs, de sortida de la ciutat. A aquesta primera fase en seguirà una segona, al novembre, quan la infraestructura serà operativa en els dos sentits de trànsit, segons va explicar ahir la tinenta d’alcalde d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, Janet Sanz. La responsable municipal va destacar que les obres del túnel van a “bon ritme” malgrat la situació complicada actual. En aquest sentit, s’està executant l’obra civil i part dels treballs d’instal·lacions i d’acabats del túnel. L’actuació consisteix en la construcció d’un túnel urbà amb una longitud total de 957 metres, situat entre el carrer Castillejos i la Rambla del Poblenou.

A banda del túnel, l’espai serà objecte d’una profunda redefinició urbanística. La comissió de govern ja ha donat llum verd al pla que desenvolupa l’espai de la plaça situat entre els carrers de Castillejos, Badajoz-Independència, Consell de Cent i el parc de la Canòpia. El document ordena els usos de tot aquest àmbit i hi situa els equipaments públics, habitatges i el verd.

El pla redefineix la imatge urbana de l’àmbit, de 42.369 m², per integrar-hi el nou parc de la Canòpia i els nous edificis i usos. Tot plegat, garantint una transició adequada entre el teixit de l’Eixample que envolta la plaça i el nou parc, segons Sanz.

Pel que fa als equipaments, s’inclouen l’escola Encants i l’escola bressol Leonor Serrano, que mantenen la seva ubicació. A partir de les aportacions rebudes en el procés d’informació pública s’ha decidit incorporar el CEIP Gaia a l’antiga fàbrica de paraigües del carrer del Dos de Maig.

Pel que fa a habitatge, se n’hi faran 562, dels quals el 35% seran protegits. Se situaran en tres edificis nous que es construiran als fronts del carrer de Consell de Cent, Castillejos i l’avinguda Diagonal, i que també acolliran comerç i serveis a les plantes baixes i planta primera per donar continuïtat als usos de l’entorn i garantir l’habitatge com a ús principal.

LA DATA

7/2/2014
va ser el dia
que es va escollir el projecte Canòpia Urbana com a guanyador del concurs de remodelació de l’espai.

Un llarg periple per a tothom

Era l’any 2013 quan es començava a desconstruir l’antic tambor elevat de les Glòries: una macroestructura elevada i circular que partia per la meitat la connexió natural entre els barris de l’Eixample, el Fort Pienc i el Poblenou. Es donava així el tret de sortida a una obra que volia cosir l’entorn i afavorir un nou tipus de mobilitat, convertint el que fins llavors era només un lloc de pas en un espai ciutadà. El 2014 mig tambor ja era fora, i han passat set anys en què s’ha fet molta obra –per exemple s’ha afectat part del túnel de ferrocarril que passa per sota la plaça– però hi ha hagut un gran nombre d’entrebancs que van arribar a paralitzar els treballs durant mesos: el sobrecost i els endarreriments van fer que l’Ajuntament hagués d’adjudicar l’obra a una altra constructora.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona