Infraestructures i serveis

PIMEC demana una taula de diàleg entre administracions i agents implicats per pactar l’ampliació de l’aeroport del Prat

La patronal es reunirà amb AENA per analitzar la proposta de l’empresa amb l’objectiu de trobar solucions

PIMEC ha demanat una taula de diàleg entre totes les administracions i agents implicats en l’ampliació de l’Aeroport Josep Tarradellas – El Prat per arribar a un acord sobre l’ampliació de la infraestructura.

La patronal ha reclamat “corresponsabilitat”, defugir de “frontismes que no sumen” i no fer lectures “precipitades” de cap de les propostes. Així mateix, ha acordat una reunió “urgent” amb la direcció d’AENA davant la necessitat de conèixer al detall la seva proposta i analitzar-la amb l’objectiu de trobar solucions. La confederació ha fet una crida a “no subestimar una inversió tan rellevant” com l’ampliació de l’aeroport i a prioritzar l’interès general a les “barreres” que poden representar la necessitat de generar consensos.

PIMEC considera “evident” la necessitat de revisar la dimensió de l’Aeroport de Barcelona i valorar la construcció d’una terminal satèl·lit i allargar les pistes. La patronal ha recordat que la inversió prevista per AENA, d’uns 1.700 milions d’euros, podria contribuir a la recuperació econòmica i reforçar el paper de la capital catalana com a ‘hub’ intercontinental.

Tot i això, la confederació ha assegurat que també cal vetllar per les necessitats del territori i la preservació de l’entorn. En qualsevol cas, PIMEC considera que seria “inexplicable” que es desestimessin les propostes sense “l’esforç” de tots els actors implicats de fer-les sostenibles i consensuades. Per això, ha proposat trobar fórmules per aconseguir que l’ampliació de la infraestructura sigui compatible amb la protecció de la biodiversitat, mitjançant l’adopció de “mesures compensatòries i adequades”.

Aquestes propostes haurien de ser conciliables també amb l’ampliació del Port de Barcelona. L’entitat ha assegurat que no es pot renunciar al progrés que aporten les infraestructures i, per tant, considera que cal exigir un “treball conjunt” per construir els “consensos necessaris”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona