Infraestructures

En marxa l'ampliació del parc eòlic de les Forques

El parc eòlic de les Forques II, a la Conca de Barberà, ja té, oficialment, l'autorització ambiental. Aquest parc, ubicat al municipi de Passanant i Belltall, tindrà sis aerogeneradors amb una potència total de 12 MW. Les Forques II representa la continuació del parc de les Forques I, amb una quinzena de molins entre el mateix terme i el de Forès. Les Forques I va ser el primer parc eòlic de la promotora Gamesa a Catalunya.

Però el primer de la comarca el va instal·lar Acciona Energía, que és el parc de la Serra del Tallat, el més gran de tots, amb 33 molins. Les dues promotores tenen repartit el territori amb uns 80 molins projectats cadascuna. La Conca és una de les comarques amb més presència d'eòlica.

Gamesa, en concret, hi promou sis parcs, amb 168 MW de potència total. A part de les Forques I i II, gestiona els parcs de Conesa i Montargull, i en té dos més en construcció: els de Savallà del Comtat –9 molins– i Conesa II –16 molins–, amb la previsió de posar-los tots en marxa l'1 de gener del 2011.

El Departament de Medi Ambient acaba de publicar la declaració d'impacte ambiental del parc de les Forques II, també del de Conesa II, i properament sortirà la de Savallà. Els sis aerogeneradors que tindrà les Forques II s'ubicaran a banda i banda de la carretera que porta al poble naturista del Fonoll, pedania de Passanant i Belltall. Hi haurà cinc molins a un costat i un altre a l'altra banda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona