Infraestructures

pallars sobirà

Gerri de la Sal reclama més seguretat a la variant

L'Ajuntament de Baix Pallars, el Consell Comarcal del Pallars Sobirà i la Generalitat han fet front comú per defensar la necessitat de la variant de Gerri de la Sal i exigir al Ministeri de Foment més mesures de seguretat en la repercussió de l'obra al territori. La variant, però, es troba gairebé aturada pels problemes de finançament del ministeri, com va publicar aquest diari.

Els veïns temen que la perforació del túnel provoqui despreniments de roques sobre les cases del poble. Aquesta por s'ha vist refermada per un informe de l'Institut Geològic de Catalunya (IGS), que recomana més estudis dels previstos per Foment.

Gerri de la Sal, que ha demanat el suport de parlamentaris de CiU, reclama una pantalla de seguretat a la muntanya per evitar despreniments, així com vigilar afectacions a l'aigua, especialment de la font d'aigua salada, que és un dels patrimonis de la localitat. També reclamen l'accés nord per no quedar aïllats de la variant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.