Infraestructures

EQUIPAMENTS

L'Ajuntament de Besalú vol aprofitar el pla d'obres per reformar el cementiri

El projecte de més pressupost que ha presentat al PUOSC és la reordenació de l'accés al pont vell, valorada en 410.000 euros

L'Ajuntament de Besalú ha presentat a la nova convocatòria del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) projectes per un valor global de 738.000 euros. El que es demana de manera prioritària –i que s'executaria aquest any– és la rehabilitació del cementiri, amb un pressupost de 113.000 euros. A grans trets, les obres consistirien a enderrocar 88 dels nínxols més antics –de final del segle XIX i principi del XX– i aixecar uns blocs nous amb capacitat per a 60 nínxols. Aquesta intervenció es deu al fet que s'està exhaurint l'espai per a nous enterraments. El consistori calcula que, amb aquestes obres, ja no caldrà cap ampliació del cementiri fins d'aquí a quinze anys.

L'obra presentada al PUOSC amb un cost econòmic més elevat és la reordenació de l'accés al pont vell per la banda de llevant, pressupostada en 410.000 euros. Consistiria a reurbanitzar el vial, fer-hi una entrada per a autocars i millorar-ne la senyalització, entre altres obres. S'executaria el 2015. Els altres projectes que aspiren a rebre ajuts del PUOSC són la segona fase de la millora de la pista a Sant Ferriol (120.000 euros) i la reparació d'equipaments escolars i esportius (95.000 euros).

LA XIFRA

88
nínxols
antics anirien a terra i se'n farien 60 de nous, segons es preveu en el projecte de reforma del cementiri.

Cal un tanatori a Besalú?

L'Ajuntament de Besalú té la intenció de fer una consulta als veïns per preguntar-los si consideren convenient que el municipi tingui una sala de vetlla. Actualment, aquest servei s'ofereix generalment al tanatori de Banyoles i, en menor mesura, a Olot. Des de fa cinc anys el consistori té sobre la taula un avantprojecte arquitectònic de les instal·lacions –un edifici funcional d'una sola planta– i també disposa de l'espai on construir-les, situat en uns solars destinats a equipaments socials, a tocar de la carretera d'Olot. En aquell moment, el pressupost pujava a uns 100.000 euros. El nombre de defuncions anuals a Besalú no sol superar les 35, una xifra que no garanteix la rendibilitat econòmica del servei, que és a mans privades. La consulta es farà els pròxims mesos passant una enquesta a totes les llars, junt amb tota la informació sobre el tema.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona