La consellera de Cultura visita les obres del barri medieval de Bocairent

La localitat porta endavant diverses actuacions urbanístiques que posen en valor el nucli antic de la vila

Dilluns, 17 d'agost, la consellera de Cultura visita Bocairent per conèixer l'estat de la segona fase de la rehabilitació integral del barri medieval. A més de realitzar una visita general a l'actuació, Trinidad Miró podrà veure el resultat dels treballs de consolidació realitzats en l'àrea de runes núm. 3 que ha comptat amb una subvenció de 49.995 euros aportats per la Direcció General de Patrimoni Cultural Valencià.

L'alcalde pretén que aquesta estada servisca per a què les dues administracions segueixen col·laborant en projectes de gran importància per a la localitat; entre d'altres, Josep Vicent Ferre, assenyala la signatura d'un conveni per tal d'acabar l'adequació del Teatre Avenida o per millorar els murs, la torres i les restes d'instal·lacions hidràuliques de la zona del Muret dins del nucli històric; així com avançar en la recuperació de les Coves del Colomer i el Pouet de Sant Vicent per tal d'establir-hi un centre d'interpretació sobre les Covetes dels Moros.

El primer edil no dubta d'aquesta cooperació; de fet, contempla aquest encontre com «una oportunitat única per a agrair el suport de la consellera de Cultura a l'Ajuntament de Bocairent concretada, en les ajudes rebudes per restaurar la font del Ravalet o per editar un llibre sobre les pròpies Covetes».

La visita aprofita per mostrar la segona fase de la rehabilitació integral del Barri Medieval de Bocairent (la Vall d'Albaida), declarat conjunt historicoartístic nacional, que suposa una inversió de més de 2,7 milions d'euros. És per això que fa uns quants mesos es va realitzar una reunió informativa amb els veïns per donar-los més detalls. Tant la Conselleria d'Infraestructures com l'Ajuntament de Bocairent consideren que l'objectiu de l'actuació és «frenar el deteriorament del conjunt historicoartístic per tal de contribuir al ressorgiment de l'economia de la localitat; així com convertir-lo en un recinte viu, capaç d'albergar les funcions pròpies d'una vida urbana en condicions de serveis, d'ús i d'habitabilitat adients».

Projecte de 2,7 milions

La segona fase de la rehabilitació del nucli antic del poble s'ha dividit en dos subfases, una de les quals és la que ara arranca, i es concentrarà en el perímetre de la zona. Així, les àrees de Sant Joan, Cantereria, Verge d'Agost i l'Aljub-Muret són sobre les que ja es treballa. El projecte proposa la reurbanització de diferents sectors del barri per a millorar l'accessibilitat, tant dels vianants com del trànsit rodat, i obtenir una imatge urbana d'acord amb la seua importància històrica. Per tant, es durà a terme una rehabilitació o substitució del paviment —segons els casos—, el condicionament d'infraestructures bàsiques de serveis i subministraments (xarxa elèctrica i fontaneria, bàsicament), l'habilitació de jardins i zones verdes, la instal·lació de mobiliari urbà i la millora de l'enllumenament públic. Igualment, la construcció d'una zona d'aparcament amb 31 places al carrer de Mossèn Hilari permetrà acomplir una llarga reivindicació dels veïns que veuran, així, millorades les seues condicions de vida; de fet, sobre aquesta actuació ja s'està treballant.

La segona subfase, no inclosa en els treballs actuals, millorarà les hortes històriques de Cantereria, Sant Joan i Entorn de la Torre amb la restauració dels elements arquitectònics existents (portes, tancaments, marges, etc.). A més, aquest moment del projecte inclou la intervenció en l'illa superior a la plaça de la Cantereria per a la construcció d'una placeta i, baix d'ella i aprofitant les restes d'una antiga edificació, una sala d'usos múltiples. Igualment hi ha previst l'adequació d'uns solar com a espai públic al carrer de la Premsa.

La Font del Ravalet

La Font del Ravalet de Bocairent, d'estil eclèctic i construïda a finals del s. XIX, va a ser restaurada en una intervenció sufragada, quasi íntegrament, per una subvenció de 8.972 € atorgada per la Conselleria de Cultura i Esport, mitjançant la Direcció General de Patrimoni. D'aquesta forma es completarà la recuperació dels tres sortidors monumentals situats des de l'entrada del municipi fins la Plaça de l'Ajuntament, ja que la de la Placeta dels Olmets i la del consistori també van ser rehabilitades recentment. Segons l'arquitecte municipal, Pablo Martín, l'objectiu de l'actuació «és aconseguir el seu funcionament, posar-la en valor i protegir-la». Entre les tasques que es realitzaran cal assenyalar la recol·locació de peces espoliades i el desmuntatge i la neteja de tots els elements; així com l'adequació del sistema de desaigüe o l'execució d'una nova plataforma d'assentament de la construcció. Una vegada finalitzada l'obra, la font situada a la Plaça del Bisbe Miró recuperarà el seu esplendor original en el bell mig del centre històric de Bocairent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona