Infraestructures

Fontcoberta estrena una biblioteca municipal

El servei, que fins ara es donava a can Jan de la Farrés, s'ha acabat traslladant a les noves dependències de l'escola Alzina Reclamadora, que per fi entraran en funcionament aquest curs

L'ampliació de l'escola Alzina Reclamadora de Fontcoberta, demanada des de principis de la dècada passada, s'estrenarà finalment aquest mes. La setmana que ve es farà oficial l'acceptació de l'edifici per part de l'Ajuntament.

Les noves instal·lacions inclouen una biblioteca escolar que, alhora, servirà de biblioteca pública en hores no lectives. Actualment el municipi disposa d'una sala de lectura a can Jan de la Farrés, però es fa servir molt poc perquè –argumenten a l'Ajuntament– el veïnat de la Farrés queda aïllat. El fet que ara la biblioteca se situï a Melianta –on viuen la major part dels habitants de Fontcoberta– farà que s'utilitzi més, segons les previsions municipals. De moment, s'obrirà durant dues hores a la tarda un cop s'acabin les classes, tres dies a la setmana. Si el servei té bona acceptació –ha avançat l'alcalde, Joan Estarriola–, es mirarà d'ampliar-ne l'horari.

L'ampliació de l'escola de Fontcoberta es va començar a demanar fa dotze cursos, quan la falta d'espai va començar a ser un problema. Per solucionar-ho de manera provisional es van instal·lar uns barracons. Fa dos anys es va adjudicar la construcció de l'ampliació definitiva, que segons les previsions inicials hauria d'haver estat enllestida a l'inici del curs passat. Les dificultats econòmiques que va tenir l'empresa adjudicatària van fer que els treballs es paralitzessin uns quants mesos. Finalment, a principis d'aquest any les obres es van reprendre.

La part nova de l'escola Alzina Reclamadora, pressupostada en 1,7 milions, consta, entre altres espais, de tres aules i l'esmentada biblioteca, així com un nou pati d'accés que dóna a la urbanització Ciutat Jardí, a la banda contrària de l'entrada principal del centre. També s'ha inclòs en l'obra l'ampliació d'algunes dependències que ja existeixen, com ara la cuina i el menjador.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona