Infraestructures

L'aeroport de Girona perd més de 140.000 passatgers el primer semestre

En els primers sis mesos d'aquest any ha tingut 754.984 viatgers, un 16% menys que en aquest període del 2014

Al juny, el primer mes fort de l'any, el descens ha estat del 17,5%

L'aeroport Girona-Costa Brava ha tancat el primer semestre del 2015 amb un total de poc més de 750.000 viatgers, una xifra que trenca un cop més el rècord negatiu des que Ryanair va establir-hi la seva base el 2004. Respecte a l'any passat s'han perdut més de 140.000 passatgers, que se sumen als importants descensos ja experimentats els sis anys anteriors. Així, la xifra d'aquest any suposa la meitat de la que hi va haver en el primer semestre de fa quatre anys i gairebé una quarta part de la del 2008.

Concretament, entre aquest gener i aquest juny va haver-hi 754.984 viatgers, una xifra que suposa un 16% menys que en el mateix període de l'any passat. És la caiguda més destacada entre els 30 principals aeroports de l'Estat –Girona és el 17è–. El que s'hi acosta més és el de Reus –27è–, que cau un 14,9% i després, ja més lluny, queda el d'Almeria –26è– amb un 7,9% menys de passatgers. N'hi ha tres més que perden entre un 1% i un 2% –Múrcia, Vigo i Tenerife Sur– i els altres 24 tenen xifres positives. Cal dir, però, que el descens de l'aeroport gironí d'aquest any és menor que el de l'any passat, quan en el primer semestre la pèrdua va ser de 270.000 viatgers i d'un 23,1%.

Pel que fa al volum d'operacions ha baixat només un 5% –de 9.656 a 9.178–, gràcies a l'augment del nombre d'operacions no comercials –vols privats, de mercaderies, d'escoles de pilots...–, que ha compensat en bona part la important caiguda dels vols regulars. Fins i tot en alguns mesos –març i maig– s'han fet en global més operacions que en els mateixos mesos del 2014. Si només mirem els vols regulars, s'ha passat de 6.371 els primers sis mesos del 2014 a 4.656 aquest any, cosa que suposa un descens del 26,9%. La davallada, doncs, és més accentuada que la del nombre de viatgers, cosa que significa que els avions comercials van més plens.

Només hi ha vuit rutes, totes de Ryanair, que acumulin més de 25.000 viatgers: Pisa (amb més de 60.000), Weeze i Eindhoven (amb més de 40.000), Charleroi, Càller, Frankfurt, Marràqueix i Baden Baden.

Dades del juny

Aena va fer públiques ahir les dades del juny, el primer mes fort dels quatre que formen la campanya central de la temporada d'estiu, i la davallada de passatgers ha estat d'un 17,5% –de 261.766 a 215.985–. Es tracta del descens més alt d'aquest any amb l'excepció de l'abril, que es va veure afectat pel canvi de mes de Setmana Santa –que també va fer que al març el descens fos menor–. El nombre d'operacions va baixar només un 0,6% gràcies, com la resta de mesos, a l'auge dels vols privats i de mercaderies. Els vols regulars van caure un 25%.

LES XIFRES

71,6
per cent
és el descens del nombre de viatgers acumulat entre el primer semestre del 2008 i el del 2015.
26,9
per cent
han caigut els vols regulars. En global, els vols han baixat només un 5% per l'auge dels vols no comercials.
143.511
viatgers
menys ha tingut l'aeroport de Vilobí el primer semestre respecte del mateix període de l'any anterior.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona