Infraestructures

Es confirma la fallida econòmica del tram transfronterer del TAV

Avui s'acaba el termini que tenia la concessionària, TP Ferro, per renegociar un deute d'uns 400 milions d'euros i ha presentat concurs voluntari de creditors

Quatre mesos després de que TP Ferro va presentar preconcurs de creditors, avui dissabte s'acabava el termini del que disposava aquest consorci per renegociar un deute d'entre 360 i 400 milions –TP Ferro apel·la a la confidencialitat del conveni i s'ha negat sempre a donar la xifra exacta del dèficit acumulat–. TP Ferro ha confirmat amb un comunicat que ahir havia presentat concurs voluntari de creditors al jutjat mercantil de Girona. Les negociacions d'aquests últims mesos (entre els constructors, els bancs i les administracions francesa i espanyola) no han fructificat.

La fallida econòmica del consorci francoespanyol que va construir el túnel ferroviari de l'Albera i el tram transfronterer del TAV, no impedirà que hi continuïn circulant els pocs combois del TAV que ara hi passen, però traslladarà el deute a les finances publiques dels estats, que al final queden com els últims avaladors del muntatge. TP Ferro, constituïda a parts iguals per les constructores Eiffage (francesa) i l'espanyola ACS (de Florentino Pérez), va realitzar l'obra per un cost de 950 milions, que es van finançar entre aportacions dels dos estats i un préstec que va contractar TP Ferro.

El conveni preveia que els constructors recuperarien la inversió amb un peatge, que pagaria cada tren del TAV que passés pel túnel de l'Albera i que permetria a TP Ferro retornar el deute contractat amb els bancs. Les previsions no s'han complert, no han circulat el nombre de trens previstos i TP Ferro no pot fer front al deute, però qui n'haurà d'assumir les conseqüències, serà, una vegada més, el contribuent.

LA DATA

19.03.15
TP Ferro
anunciava que presentava preconcurs de creditors al Tribunal de Comerç de Girona; el termini acaba avui

LA XIFRA

400
milions és l'import estimat del deute del consorci que va construir el tram transfronterer del TAV


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona