Infraestructures

Concurs exprés pel Palau d'Esports de Tarragona 2017

Està previst que les obres comencin el febrer del 2016 i s'allarguin durant un any

L'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, satisfet perquè la Generalitat l'ha posat a licitació “en un temps rècord”

Prement l'accelerador. La Generalitat ha posat a licitació la construcció del Palau d'Esports de Tarragona, un dels equipaments principals per a la celebració dels Jocs del Mediterrani del 2017, amb un pressupost de 12,5 milions d'euros. Un concurs que l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, va agrair ahir que s'hagi fet efectiu “en un temps rècord”. L'inici d'aquest procés permetrà “escurçar terminis”, quan només falten 22 mesos per a la celebració dels Jocs.

El Palau d'Esports se situarà a la zona esportiva de Campclar, en el que serà l'Anella Mediterrània. Segons el plec de condicions publicat pel govern, les empreses interessades a dur a terme l'actuació tenen temps fins al 19 d'octubre per presentar les ofertes. El dia 29 del mateix mes s'obriran les pliques, i l'adjudicació de les obres es preveu pel 7 de desembre. El calendari fixa l'inici de la construcció el febrer del 2016, i la previsió és que estigui enllestida al cap d'un any, quan faltin pocs mesos per a la cita.

L'equipament tindrà capacitat per a 5.000 espectadors. Segons indica el govern català, la configuració del pavelló s'ha de realitzar de manera que posteriorment i pel seu funcionament diari pugui enquibir tres pistes de futbol sala i una de bàsquet. La intenció manifestada pel consistori és donar un ús futur al pavelló, de manera que pugui ser utilitzat per les entitats esportives de la ciutat un cop finalitzats els Jocs.

L'edifici tindrà dos accessos: un a peu pla, des de l'avinguda principal de la zona esportiva, i l'altre des d'una gran esplanada amb un llac que també es crearà a la zona.

El projecte d'ordenació de l'anella esportiva preveu un estadi efímer, una piscina descoberta, el Palau d'Esports i la mateixa urbanització de tot el conjunt. Ballesteros va destacar que el fet que el concurs s'hagi accelerat permetrà fer “a temps” les proves de test a les instal·lacions. L'alcalde també va recordar que a finals de mes –“després de les festes de Santa Tecla”– començarà la construcció del pavelló esportiu Sant Jordi i la residència d'estudiants annexa.

El concurs del Palau d'Esports i les obres del pavelló Sant Jordi a punt de començar són, segons l'alcalde, “una mostra que els Jocs ja estan en marxa”: “Els Jocs són una realitat; estem contents”, hi va afegir. Tot i que encara no s'ha concretat l'aportació del govern de l'Estat a l'esdeveniment, Ballesteros va tenir dimecres un primer contacte amb el president del Consell Superior d'Esports (CSD), Miguel Cardenal, per començar a analitzar els detalls del projecte de Tarragona 2017: “Estem analitzant amb detall el dossier i d'aquí a dues setmanes esperem tenir notícies positives”, va dir l'alcalde.

Patrocinis

Respecte a la qüestionada capacitat del consistori per atraure inversió privada per als Jocs, Ballesteros va destacar ahir que en les darreres setmanes han aconseguit 1,8 milions més en patrocinis: “És l'esdeveniment de caràcter esportiu internacional que més patrocini privat ha tingut en els darrers cinc anys, durant la crisi.”

D'altra banda, l'Ajuntament ha convocat per aquest matí un ple monogràfic entorn de Tarragona 2017, durant el qual els grups de l'oposició podran manifestar la seva posició al voltant de la cita. Un debat sobre el qual Ballesteros va dir ahir: “Espero que el fem amb responsabilitat i que tots estiguem a l'altura que es mereix la ciutat.”

LA XIFRA

12,5
milions
d'euros és el pressupost de la construcció del Palau d'Esports que s'aixecarà al barri de Campclar.

LA FRASE

El concurs de les obres és una mostra que els Jocs ja estan en marxa i que són una realitat
Josep F. Ballesteros
ALCALDE DE TARRAGONA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia