Infraestructures

Encarreguen un segon estudi dels vehicles que circulen a Blanes i Lloret

Aturem la C-32 vol dades sobre la GI-600 i la GI-682 al marge de l'informe de l'Ajuntament de Lloret

Els opositors enregistren el trànsit durant cinc hores

La Plataforma Aturem la C-32 vol més dades de la GI-600 i la GI-682, les dues vies gratuïtes de més trànsit a la comarca de la Selva, i ampliar els arguments en la seva oposició a l'allargament de l'autopista C-32 que projecta la Generalitat. Els contraris a la infraestructura han encarregat un estudi del flux de trànsit en temporada alta –concretament el 21 d'agost– que s'afegeix a l'encarregat per l'Ajuntament de Lloret.

Aturem la C-32 ha encarregat l'informe a una consultoria que utilitzarà la metodologia del Centre d'Estudis Avançats de Blanes (CEAB). Els detractors volen tenir “informació precisa”, sosté el portaveu de la Plataforma, Joan Mora. L'estudi analitza els vehicles de la GI-600, a Tordera, que van en direcció a Lloret passant per Blanes. “Serien els potencials usuaris de l'ampliació de la C-32”, diu Mora.

Dues càmeres

L'informe de la Plataforma es fa amb l'ús de dues càmeres que van registrar durant cinc hores el nombre de vehicles de la GI-682 (la via que va de Blanes a Lloret) i la GI-600.

La Plataforma Aturem la C-32 agrupa veïns de la comarca, sobretot de Blanes i Lloret de Mar, i diumenge va organitzar una caminada reivindicativa i un dinar popular per defensar el patrimoni. Van recórrer el Vilar (Blanes) i les Alegries, l'Àngel i Sant Pere del Bosc (Lloret).

L'Ajuntament de Lloret, per la seva banda, confia tenir a partir del dia 18 l'estudi que la consultoria Mcrit va fer a la GI-600 i a la GI-682. L'estudi incloïa l'anàlisi de la C-63 –la carretera de Vidreres a Lloret–, un miler d'enquestes als conductors i el temps invertit en els trajectes.

LA XIFRA

24.613
cotxes
al dia passen per la GI-682 (la carretera que va de Blanes a Lloret), segons dades del mes de març.

LA DATA

21.08.15
és el
dia que una consultoria va enregistrar durant cinc hores el trànsit a la GI-600 i la GI-682.

Segon intent a Blanes perquè hi hagi consulta

Els grups de Blanes partidaris d'una consulta sobre la
C-32 treballen per dur a ple a l'octubre una moció similar a la que va ser rebutjada al març. ICV-EUiA-Pirates (4 regidors), ERC (2), Ciutadans (2), Batega (2), la CUP (2) i el PP (1) estan a favor que es consulti sobre el projecte del govern. A Lloret, ja es va aprovar que es faria la consulta. Al març, passaven 24.613 cotxes al dia per la GI-682, i 20.509 per la GI-600, segons dades de la Generalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia