Infraestructures

Generalitat i alcaldes del Pacte de Berà volen treure els camions de l'N-340

El govern traslladarà divendres la proposta al Ministeri de Foment com a mesura provisional, mentre no es consensuï un nou traçat de la futura autovia

“Estem farts de l'N-340.” Es pot dir més alt però no més clar. El conseller d'Interior, Jordi Jané, es va fer seva ahir la reivindicació dels alcaldes del Pacte de Berà, que exigeixen des de fa temps una solució immediata al col·lapse de la carretera N-340, que travessa molts municipis del Baix Penedès i el Baix Gaià, al Tarragonès.

Després d'una llarga reunió a la seu del Consell Comarcal del Baix Penedès, al Vendrell, el conseller va sortir a explicar que havia pactat amb els alcaldes demanar al Ministeri de Foment que prohibeixi el pas de camions per aquesta carretera per descongestionar el trànsit, conscients que aquesta és una “mesura provisional”, en espera que l'Estat redacti un nou traçat de l'autovia consensuat amb el territori. La proposta acordada entre el conseller i els alcaldes i representants dels municipis adherits a l'anomenat Pacte de Berà –hi van assistir els de Roda de Berà, Castellet i la Gornal, Torredembarra, Altafulla, Cunit, Calafell, el Vendrell, Bellvei i l'Arboç– no sortirà gratis als transportistes: tindrien una bonificació del 50% del peatge, però haurien de pagar l'altra meitat i estarien obligats a circular per l'autopista AP-7. Conscient que la proposta probablement generarà el rebuig de les empreses de transports, el conseller ja va advertir ahir que la mesura s'haurà de consensuar amb el sector. La proposta, la farà divendres que ve el conseller de Territori, Santi Vila, i un representant del Servei Català de Trànsit en una reunió prevista a Madrid. Jané va descartar que la bonificació del peatge s'apliqui als turismes.

LA FRASE

Estem farts de l'N-340. La solució és una autovia acceptada pel territori que arribi a Vilafranca
Jordi Jané
CONSELLER D'INTERIOR

LA XIFRA

20.000
vehicles circulen
diàriament pel tram de l'N-340 al Baix Penedès i el Baix Gaià, i un 20% són camions.

Un mort a l'N-420 a la Fatarella

Un home va resultar mort ahir com a conseqüència d'un accident de trànsit al punt quilomètric 812 de la carretera N-420, a l'altura de la Fatarella. La víctima mortal era l'acompanyant del conductor que portava el camió, que per causes que es desconeixen va sortir de la via. El sinistre es va produir cap a dos quarts de tres de la tarda. Diverses dotacions dels bombers van haver de treballar per recuperar el cos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona