Infraestructures

Inauguren l'embassament de Sant Salvador

Millora la regulació d'un canal que rega 40.850 hectàrees catalanes

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, va inaugurar ahir l'embassament de Sant Salvador, del qual es beneficiaran 37 municipis aragonesos i catalans, 11.000 explotacions i més de 100.000 hectàrees.

L'embassament pertany al sistema del Canal d'Aragó i Catalunya i ha estat executat pel Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient. Permetrà augmentar la capacitat de regulació del riu Éssera i, així, millorar la dotació d'aigua de tota la zona de regadiu d'aquest canal. L'obra ha costat 150 milions d'euros i s'ha finançat entre el ministeri i la Comunitat de Regants del Canal d'Aragó i Catalunya. Les obres de construcció van començar el 2009, i al novembre del 2013 es va iniciar el procés d'ompliment de l'embassament, que inclou tres fases. Ja s'han emprès les dues primeres, mentre que la tercera, que suposarà l'ompliment complet, es desenvoluparà entre el novembre del 2015 i el juny del 2016

El secretari general d'Agricultura de la Generalitat, Josep Maria Elorduy, va participar en la inauguració i va remarcar la importància d'aquest embassament per a Catalunya tenint en compte que aquest canal rega 40.850 hectàrees de territori català.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia