Infraestructures

L'aeroport de Girona inicia l'hivern més pobre, amb només 13 rutes

Totes són de Ryanair i suposen menys d'un terç de les que hi havia fa cinc anys

L'única novetat és Cracòvia

L'aeroport Girona-Costa Brava obre demà la temporada d'hivern 2015/16, que serà la més pobra de l'era Ryanair a Vilobí. Des de demà i fins al 26 de març, hi haurà només 13 rutes, tres menys que l'any passat. La retallada ha estat constant els últims anys i la xifra actual suposa ja menys d'un terç del nombre de destinacions que hi havia fa cinc anys (46).

Les 13 rutes que funcionaran aquest hivern seran totes de Ryanair. Des del 2008 que la companyia de baix cost no es quedava sola a Girona. L'hivern passat l'aerolínia irlandesa va fer 14 connexions, a les quals se sumava el vol de Wizz Air a Kíev i els xàrter de Ten Airways a Nador.

Respecte a l'hivern passat, Ryanair incorpora una novetat, Cracòvia, i elimina dues rutes, Glasgow i Pescara. Les 12 que repeteixen són (per ordre de més viatgers l'any passat): Marràqueix, Rabat, Breslau, Düsseldorf, Bratislava, Bremen, Karlsruhe, Eindhoven, Pisa, Càller, l'Alguer i Frankfurt. La inclusió de Cracòvia fa que es dupliqui el volum d'operacions a Polònia (182 vols). Des d'Aena remarquen l'augment de seients –per l'increment de freqüències– de Karlsruhe (9,1%), Bremen (6,8%) i Düsseldorf (3,6%).

En global, però, el volum d'operacions baixa. En aquestes 22 setmanes hi haurà un total de 1.900 moviments (un 6,5% menys que els 2.032 de l'any passat), cosa que significa 86 vols per setmana (fins a principi de novembre encara hi haurà vols d'algunes rutes d'estiu). Fa només tres anys eren 160 i en fa cinc, 472. Pel que fa als seients oferts, seran en total 357.344 (un 6,7% menys que els 383.040 de fa un any).

LA XIFRA

6,5
per cent
menys de vols de sortida i arribada hi haurà aquest hivern (1.900) respecte del de l'any passat (2.032).

Pendents de l'estiu que ve

La mirada se situa ara en l'estiu que ve. Ryanair ha promès començar llavors –gràcies a avions nous– la remuntada a Girona, però té a la venda menys destinacions que les d'aquest estiu. Tal com vam informar el 16 d'octubre, es poden adquirir bitllets per a 28 rutes, vuit menys que l'estiu passat. Ryanair remarca que la programació no està tancada. Les rutes que, per ara, no repeteixen són: Marràqueix (que s'estrenarà al Prat), Dortmund, l'Alguer, Càller, Palma, Bríndisi, Knock i Perusa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia