Infraestructures

Compte enrere per obrir la presó de Mas d'Enric

Els reclusos van traslladar ahir les seves pertinences al nou centre

El buidatge de la vetusta presó de Tarragona, inaugurada el 1956, va començar dilluns passat i avança segons el que s'havia previst. Els 180 reclusos que actualment estan en règim intern passaran a viure dimarts que ve a les noves instal·lacions de Mas d'Enric, al municipi del Catllar.

Ahir van traslladar la roba i les pertinences que tenien a les cel·les, i la direcció del centre els va reunir per donar-los les darreres explicacions sobre el funcionament de la nova presó.

Allà deixaran de disposar de diners en efectiu i tindran una clau de pagament amb un saldo màxim de 85 euros setmanals. La nova presó tindrà botiga i, com a novetat, màquines de cafè, de begudes i de tabac. Els interns també deixaran d'utilitzar targetes telefòniques per comunicar-se amb l'exterior i empraran un nou sistema electrònic, mitjançant un codi PIN.

“És un procés llarg que s'ha de fer amb molta cura, amb molta informació i molta paciència, tant per part d'ells com per part nostra, perquè tot canvi suposa una mica d'inquietud”, ha subratllat el director del centre penitenciari de Mas d'Enric, Francisco Romero. El procés culminarà dimarts amb el trasllat dels interns.

Els reclusos fa dies que es preparen per canviar de centre, en una barreja de sensacions de nostàlgia, nervis i expectació. Tots coincideixen a destacar que guanyen en amplitud i que podran gaudir d'unes instal·lacions modernes. “Els que fa temps que som aquí hem viscut en cel·les de quatre, i no és el mateix la convivència amb tres persones que només amb un altre company”, ha destacat Joan Juárez, un dels interns.

Mas d'Enric té capacitat per a 1.020 interns, ja que disposa de 618 cel·les distribuïdes en set mòduls ordinaris, un departament de dones i un altre per a joves. La seva construcció ha costat 102 milions d'euros i, d'entrada, només es posaran en marxa tres mòduls, on es traslladaran els 180 reclusos que actualment estan en règim intern. El director general de Serveis Penitenciaris, Pere Soler, ha explicat que durant el primer trimestre s'obriran dos mòduls més, amb els quals el centre tindrà capacitat per a 500 interns. Els altres dos restants es posaran en funcionament el 2017. A partir de dimarts que ve, la vella instal·lació de la presó de Tarragona es convertirà, de forma provisional, en un centre de règim obert.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia