Infraestructures

CCOO diu que l'aeroport s'està convertint en un parc temàtic per a escolars

El sindicat denuncia que la direcció destina personal a atendre diàriament visites escolars i que, de retruc, posa en perill la seguretat aèria

El sindicat CCOO va alertar ahir que la direcció de l'aeroport Costa Brava-Girona destina diàriament, de forma arbitrària i sense cap mena de protocol, personal de les instal·lacions aeroportuàries a atendre les visites que els alumnes fan al llarg de tot el curs escolar. Una activitat que, segons CCOO, deixa al descobert les tasques de seguretat i vigilància que haurien de fer els treballadors implicats en l'afer. “Cada dia vénen un o dos grups escolars a veure les instal·lacions i, si hi hagués molt de personal, això no representaria cap problema, però no és el cas”, va explicar Xosé Luis Deiros, de la secció sindical d'Aena de la Federació de Serveis a la Ciutadania (FSC) de CCOO. A més, segons va destacar Deiros, aquesta activitat pot representar un perill per a la seguretat aèria pel fet que es du a terme en una part de instal·lacions de l'aeroport i per la mobilització de recursos que implica. En aquest sentit, va indicar que en cada visita escolar s'ha “institucionalitzat” que un dels dos camions dels Bombers que hi ha a l'aeroport es desplaci fins al lloc on se situen els escolars –a la plataforma, a un extrem de les instal·lacions– i es faci una mena de demostració llançant aigua. “Les visites s'han desvirtuat i semblen un circ; aquest malbaratament de recursos és absurd i irracional”, va afirmar Deiros, que treballa de bomber al parc de l'aeroport i lamenta aquesta situació. De fet, CCOO va declarar ahir, per mitjà d'un comunicat, que l'Aeroport de Girona-Costa Brava es convertirà, si continua per aquest camí, en l'Aeroport de Girona-Costa Brava Adventure”.

El sindicat ha portat al comitè d'empresa l'afer, que està denunciat a l'Agència Europea de Seguretat, i ha demanat a la direcció que deixi d'actuar de forma irresponsable en aquesta qüestió. CCOO hi afegeix que el sindicat no està encontra de les visites escolars, però reclama que es regulin.

LA FRASE

El que va començar com una activitat formativa s'ha convertit en un circ. S'ha de regular
Xosé Luis Deiros
representant de CCOO

Aena nega problemes de seguretat

Fonts d'Aena van manifestar ahir que tots els procediments que es duen a terme a les instal·lacions aeroportuàries de Vilobí d'Onyar han estat avaluats i certificats per l'Agència Espanyola de Seguretat Aèria (AESA). Les mateixes fonts van afegir-hi que l'aeroport passa les auditories pertinents i té les certificacions de seguretat. També van indicar que AESA no té constància de cap denúncia sobre el que exposa CCOO.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia