Infraestructures

Inauguren la comissaria de la policia local de Lloret

El conseller d'Interior destaca la reducció un 9,5% dels delictes en un any a la població

La plantilla es manifesta davant l'equipament per reclamar millors condicions laborals

El conseller d'Interior, Jordi Jané, va inaugurar, ahir, la nova comissaria conjunta de Protecció Civil i la policia local a Lloret de Mar. Si bé l'equipament llargament reivindicat va entrar en funcionament el passat 13 d'octubre, la inauguració oficial es va fer ahir al matí de la mà del conseller i de nombroses autoritats gironines i representants dels cossos de seguretat. Els actes d'inauguració van coincidir amb una protesta de la plantilla de la policia local, que reclama millors condicions laborals.

Durant el discurs inaugural, el conseller va destacar que es tracta va d'una “comissaria espectacular”, tant pel disseny com per les persones que hi treballen. En aquest sentit, va destacar la tasca policial i la seguretat en una “ciutat” que ha vist com els fets delictius, va dir, han disminuït un 9,5% en un any. Així mateix, va avançar que aquesta nova comissaria ha estat escollida com una de les noves seus de formació de l'Institut de Seguretat Pública, que descentralitza la formació. A més, Jané va avançar que el govern impulsarà, durant aquest mandat, un projecte de llei per “reforçar” el concepte de “policia de Catalunya”, que inclou les policies locals i els Mossos d'Esquadra.

El conseller va visitar l'edifici de tres plantes i soterrani que, entre d'altres, disposa d'una sala de control, garjoles, àrees d'escorcoll, sala de reunions, despatxos, armeria, magatzems, un despatx sindical, la zona de Protecció Civil, una sala d'esbarjo i un espai de descans. També té rentacotxes, una zona per a vehicles elèctrics, arxiu, galeria de tir i unes instal·lacions per a la unitat canina del cos.

Concentració dels agents

Coincidint amb la inauguració de la comissaria, una cinquantena d'agents de la policia local es van concentrar al davant les instal·lacions amb pancartes i samarretes amb eslògans reclamant millores, com ara més plantilla, un sou digne i altres mesures, com que els agents majors de 60 anys no hagin de fer torn de nit. “No sé si el més indicat ha estat fer la mobilització avui perquè els principals beneficiaris de la nova comissaria són ells”, va dir l'alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, que, tot i així, va agrair-los la seva “educació” a l'hora de reivindicar les seves demandes i va insistir que estan treballant per “mirar d'arribar a una solució” aviat. En aquest sentit, divendres a la tarda, ja es van reunir les dues parts per començar a acostar posicions.

LA FRASE

Necessitem les policies locals. Anem cap a un model de col·laboració cada cop més estret
Jordi Jané
conseller d'interior

LA DATA

13.10.2015
Es van començar
a traslladar efectius a la nova comissaria de Lloret de Mar.

LA XIFRA

101
agents
formen la plantilla de la policia local de Lloret de Mar, mentre que 5 són els agents de Protecció Civil.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia