Infraestructures i serveis

política municipal

Els veïns critiquen Colau per la ronda de Dalt i amenacen d'organitzar protestes

Les entitats dels barris de la Vall d'Hebron critiquen la reducció de la inversió proposada per l'Ajuntament i es defensen de les acusacions de l'alcaldessa

Les cinc associacions de veïns dels barris de la Vall d'Hebron van criticar ahir la decisió de l'Ajuntament de Barcelona de reduir a la meitat la inversió per cobrir la ronda de Dalt i es van mostrar confiades que l'entrada del PSC al govern municipal contribuirà a l'impuls del projecte. El secretari de l'associació de veïns de la Font del Gos, Enrique Alifa, va assegurar que els socialistes “s'han fet seva” la reivindicació i que esperen que la seva presència ajudi a concretar una proposta.

Els representants veïnals van fer ahir una roda de premsa per justificar la plantada a Colau en la comissió de seguiment del projecte convocada dimarts passat. La petició de les entitats de cobrir la ronda de Dalt a Horta-Guinardó és una demanda que els barris de la Vall d'Hebron arrosseguen des de fa prop de trenta anys, ja que és l'únic districte barceloní implicat sense cap gran tram cobert. El president de l'associació de veïns de Montbau, Toni Mateo, va assegurar que des de la primera reunió amb el govern de Colau, fa cinc mesos, la posició de l'Ajuntament ha canviat, per la qual cosa van assegurar que se senten enganyats i no descarten convocar mobilitzacions si la pròxima reunió amb el consistori fracassa. Mateo es va referir a la partida pressupostària de 15 milions dedicada al projecte i va asseverar que amb aquest ritme de despesa l'obra s'acabaria d'aquí a 60 anys.

La més votada

El president dels veïns de Montbau també va destacar que la mesura va ser la més votada en el programa d'actuació municipal (PAM) i que la nova proposta “enterraria el suport de milers de ciutadans”.

A més, els veïns es van defensar de les acusacions de Colau, que va assegurar que l'acord entre l'antic govern de CiU i les entitats era electoralista. Les associacions tampoc no entenen com pot ser que el govern municipal consideri inviable un projecte amb el suport de tots els grups del consistori, i van recordar que partits que integren Barcelona en Comú havien defensat la cobertura de la ronda. Tot i les crítiques, les associacions es van mostrar disposades a negociar, però treballaran per una proposta de consens amb la ciutadania.

LA FRASE

Amb partides pressupostàries de 15 milions l'obra s'acabarà d'aquí a 60 anys
Toni Mateo
president de l'associació de veïns de Montbau


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia