Infraestructures i serveis

Municipal

Junts pel Sí i la CUP miraran de reconduir el cas de la planta de Sant Jaume

Diputats d'aquestes formacions es comprometen a buscar el diàleg entre l'Ajuntament, que és contrari al projecte, i el Consell Comarcal i la Generalitat

Els grups parlamentaris de Junts pel Sí (JxSí) i la CUP faran de mitjancers entre l'Ajuntament de Sant Jaume de Llierca, d'una banda, i el Consell Comarcal de la Garrotxa i l'Agència de Residus de Catalunya (ARC), de l'altra, per reprendre el diàleg sobre el controvertit projecte de la planta de triatge d'escombraries que l'ens comarcal té previst aixecar en aquell municipi.

A això es van comprometre ahir els diputats Lluís Llach, Lluís Guinó i Marc Sanglas (JxSí) i Benet Salellas (CUP) davant d'una delegació del municipi garrotxí formada per representants de l'associació de veïns de Sant Jaume de Llierca contra la planta de triatge; l'alcalde, Jordi Cargol (CiU), i el cap de l'oposició, Ferran Puig (JpSJ-AM). Avui mateix, el diputat garrotxí Lluís Guinó té previst reunir-se amb el director general de l'ACR per transmetre-li la proposta.

La delegació va lliurar ahir al migdia al Parlament a aquests diputats les més de 1.300 signatures en contra del projecte de la planta, recollides les últimes setmanes tant a Sant Jaume com als pobles de la rodalia.

Els promotors van remarcar que a Sant Jaume han obtingut prop de 500 firmes, una quantitat superior a la de votants de les últimes eleccions municipals.

L'oposició a la planta es basa en el fet que l'emplaçament escollit és una finca rústica, can Coma de Baix. Per ells, la planta –si és que s'ha de fer– s'hauria de situar al polígon industrial del Pla de Politger, situat a poca distància de can Coma de Baix.

El consistori anterior, governat pels republicans, va presentar un recurs contra el corresponent pla especial urbanístic aprovat pel Consell Comarcal, governat per CiU. El nou govern local, de CiU, l'ha mantingut.

LA FRASE

No és assenyat ni prudent executar un projecte contra el qual un ajuntament ha recorregut judicialment
Associació contra la planta


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona