Infraestructures

Les antenes del Poblenou de Figueres no s'hauran de treure

El TSJC tomba la sentència que ordenava desmuntar tres antenes de telefonia

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha revocat la sentència dictada pel jutjat contenciós que obligava a desmantellar tres antenes de telefonia mòbil instal·lades al barri del Poblenou de Figueres. La resolució, que és ferma, posa punt final a un procés polèmic que havia enfrontat veïns amb l'Ajuntament i la companyia telefònica. Segons la sentència, les antenes estan instal·lades al teulat d'un edifici del carrer Balmes d'acord amb una llicència atorgada l'any 1998 i la companyia de telefonia té drets adquirits, de manera que les modificacions posteriors del planejament urbanístic no són aplicables en aquest cas.

La sentència revoca i deixa sense efecte la sentència dictada el 17 de gener del 2014 pel jutjat contenciós administratiu número 1 de Girona que ordenava “el cessament del seu ús i la posterior retirada” dels aparells al·legant que no s'ajustaven a la normativa. Tant l'Ajuntament de Figueres com la mercantil Telefónica Móviles de España (TME) van recórrer contra la decisió judicial perquè consideraven que el jutjat aplicava “un grau de retroactivitat” a la modificació del pla general que anava contra els “drets adquirits” per la companyia de telefonia amb la concessió de la llicència municipal de l'any 1998, i el TSJC els ha donat la raó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia