Infraestructures

Llibertat per als vuit funcionaris d'Adif

Els tècnics falsejaven la despesa en acer per construir l'estació de la Sagrera

La titular del jutjat d'instrucció número 26 de Barcelona, Roser Aixandri, va deixar ahir en llibertat amb càrrecs als vuit funcionaris de l'empresa Adif Alta Velocitat que la Guàrdia Civil va detenir dimarts acusats d'haver causat un sobrecost de 82 milions d'euros a les obres de l'estació de la Sagrera en benefici de les empreses contractistes. Els principals acusats són Rafael Rodríguez Gutiérrez, director de projectes d'Adif, i Jaime Francisco García-Germán, cap d'infraestructures. Tots dos ja són investigats en un altre jutjat per malversació de fons al TAV de Barcelona.

El fiscal anticorrupció Emilio Sánchez Ulled va presenTar el maig passat una querella contra tretze funcionaris relacionats amb les obres i set responsables de les contractistes, la majoria de Dragados i FCC. El fiscal va certificar que els querellats es van conxorxar per inflar les certificacions d'obra en tres projectes propers a l'estació de la Sagrera. Hi detalla que els directors d'obra feien dues anotacions: “una de real i una de falsa”, i en la segona els superiors jeràrquics “conscientment i de forma intencionada donaven el vistiplau a les certificacions d'obra”. El sobrecost se centra sobretot a calcular més estructures d'acer i en el moviment de terres. Per exemple, la plataforma de la Sagrera-Nus de la Trinitat té 43 milions de més en acer per fer els fonaments.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona