Infraestructures i serveis

municipal

restriccions

Vilademuls restringeix el consum d'aigua potable per problemes en un pou

L'Ajuntament el limita a 200 litres per persona i dia a causa d'un fort descens de la captació, un incident que s'afegeix al precari estat de la xarxa

El vell problema de l'abastament d'aigua potable a Vilademuls, en lloc de solucionar-se, s'acaba d'agreujar: el rendiment d'un dels pous de subministrament, el de Parets d'Empordà, ha baixat fins a la meitat. Això ha provocat que no s'obtingui prou aigua per als usos habituals i que l'Ajuntament s'hagi vist obligat a restringir-ne el consum.

En un decret d'alcaldia del dia 7 passat es descriuen les mesures d'emergència que s'ordenen de manera excepcional, previstes en un reglament que el consistori va aprovar fa poc: es limita el consum a 200 litres per persona i dia, i es prohibeix fer servir aigua de la xarxa potable per regar, per netejar vials, per omplir piscines, estanys i fonts, per rentar vehicles (excepte en el cas d'empreses que s'hi dediquin) i per a instal·lacions de refrigeració que no disposin d'un circuit tancat. “Demanem a tots els veïns que siguin conscients de la magnitud de la problemàtica i siguin molt curosos amb l'ús responsable de l'aigua”, diu l'alcalde, Àlex Terés, en un ban que s'ha difós pel municipi.

A Vilademuls, una part de la distribució de l'aigua potable es fa a través d'una connexió provisional de les canonades que uneixen els diferents pous, que es van haver de fer l'any passat quan van haver de tancar un pou de Vilafreser, contaminat, i establir connexions alternatives. Des d'aleshores el subministrament, reforçat amb camions cisterna, és molt precari. Ara l'Ajuntament està reunint recursos de diverses administracions a fi de substituir les canonades provisionals per unes de permanents.

LES FRASES

Demanem a tots els veïns que siguin molt curosos i facin un ús responsable de l'aigua
Estem treballant en solucions definitives perquè aquesta situació no es torni a repetir mai més
Àlex Terés
ALCALDE DE VILADEMULS

El terratrèmol, com a possible causa

A l'Ajuntament de Vilademuls vinculen la disminució espectacular de l'aigua que surt del pou de Parets amb el terratrèmol del mes passat (de magnitud 3,5 i amb epicentre al municipi), que hauria fet baixar en picat el cabal dels aqüífers de la zona. “No pot ser casualitat que just després del sisme el rendiment del pou hagi baixat. A més, també s'han assecat les fonts”, diu l'alcalde, Àlex Terés.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona