Infraestructures i serveis

mobilitat

infraestructures

Els contraris al perllongament de la C-32 anuncien mobilitzacions

La Plataforma Aturem la C-32, que agrupa diverses entitats ecologistes de Blanes i Lloret de Mar en contra de l'ampliació d'aquesta autovia fins a Lloret, va avisar ahir que hi haurà un estiu mogut i ple d'accions i mobilitzacions si el govern no fa marxa enrere i es desdiu del projecte. L'anunci es va fer després que el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, va confirmar ahir que les obres començaran al setembre o a l'octubre.

“D'esquena al territori”

La plataforma denuncia que s'ha pres aquesta decisió d'esquenes al territori, sense escoltar la veu de la ciutadania i de les entitats de la zona. Per això, ja han avançat que un cop s'aprovi el projecte el portaran als tribunals. La plataforma també es va queixar que l'executiu, segons ells, ha incomplert la seva paraula i no els ha convidat, tal com havia promès en la primera reunió de la comissió ambiental del projecte de prolongació de l'autopista, que es farà dimecres vinent.

La confirmació que les controvertides obres començarien a la tardor la va fer ahir mateix el conseller Josep Rull en una entrevista a l'agència de notícies ACNRull va avançar que el seu departament respondrà abans de l'estiu a les al·legacions al pla específic de millores ambientals del tram Tordera-Blanes-Lloret de la C-32. “Hem volgut respondre a les al·legacions una per una i no en bloc. Fer-ho ben fet per després estar en condicions d'iniciar les obres entre el setembre i l'octubre, amb la visió de seguiment permanent del territori i incloent-hi millores ambientals a través d'un informe complementari. Així anem complint els compromisos que assumim com a govern”, ha manifestat el conseller. El nou tram de l'autovia C-32 tindrà una longitud de 6,7 quilòmetres i s'iniciarà a l'encreuament amb la GI-600 a Tordera. La infraestructura connectarà amb la carretera C-63 (que uneix Olot i Lloret) i disposarà d'un ramal de connexió amb Fenals fins a la GI-682. Les obres les farà una empresa d'Abertis amb un pressupost de 71 milionsd'euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia