Infraestructures

Dipòsit d'aigua en molt mal estat, a Riudarenes

És un dels cinc punts d'aigua que hi ha al municipi en cas d'incendi

Només tres es troben realment operatius

Denuncien que un dels dipòsits d'aigua que es troba a la zona d'Argimont, al nucli de l'Esparra, dins del terme municipal de Riudarenes, es troba en mal estat. Es tracta d'un dels cinc punts d'aigua que hi ha a la vila en cas d'incendi, tot i que només tres estan realment operatius.

Una veïna de la zona ha decidit donar-ho a conèixer en vista de l'abandonament dels boscos d'aquest indret i les altes temperatures dels darrers dies, que han fet incrementar el risc d'incendi forestal. La veïna, Monique Lagae, fa uns vint anys que viu a l'Esparra, entremig dels boscos de la comarca de la Selva. Va descobrir aquesta desagradable sorpresa després que el seu fill, bomber, li demanés si podia anar a veure com es trobaven els dipòsits d'aigua de Riudarenes veient l'entrada progressiva d'aire càlid provinent del nord d'Àfrica que s'ha registrat els darrers dies a Catalunya. Una onada de calor que va deixar fins a 39 graus a Santa Coloma de Farners dimecres. La veïna va anar a comprovar el que té més a prop de casa seva, el de la zona d'Argimont, un punt d'aigua creat amb planxes d'alumini i base de formigó. En apropar-s'hi va comprovar que el dipòsit estava oxidat i amb forats. Al seu interior, en comptes d'aigua s'hi poden veure granotes, algues, restes vegetals i fins i tot algun peix. A més, a tocar de terra, a peu del dipòsit, hi havia restes d'un antic foc.

Fonts del consistori de Riudarenes assenyalen que els municipis amb poblacions de menys de 20.000 habitants no tenen competència sobre aquesta mena d'instal·lacions. Segons l'alcalde, Jordi Gironès, hi ha determinats dipòsits que pertanyen a la Diputació de Girona; d'altres, a les ADF de cada zona, o, en alguns casos, la responsabilitat pot ser municipal. En el cas del dipòsit situat a la zona d'Argimont, el responsable és l'ADF Farners, formada per voluntaris dels pobles de Santa Coloma de Farners, Riudarenes i Sils. No obstant això, l'alcalde detalla que el dipòsit està “obsolet”, que no pot servir com a punt d'aigua i que estan en espera de construir-ne un de nou de formigó. L'alcalde assegura que després de parlar amb els Bombers, l'ADF, la Diputació i els tècnics, l'únic que pot assegurar el consistori és que no poden comptar amb aquest punt d'aigua en cas que es declari algun incendi. Veient aquesta situació, assenyalen que portaran el cas davant de les diverses institucions i organismes involucrats i miraran de tornar a fer-lo operatiu, arreglant els desperfectes, fins que el nou dipòsit de formigó sigui una realitat.

LA XIFRA

20.000
habitants
és el límit a partir del qual els municipis tenen competències en les infraestructures contra incendis.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona