Infraestructures i serveis

mobilitat

infraestructures

Acord per fer la rotonda de Ca l'Aguidó, a Blanes

L'Ajuntament i la Generalitat pacten una permuta de vies

El consistori serà el titular d'un tram de la GI-600

L'Ajuntament de Blanes i la Generalitat han acordat la permuta d'un tram de dues carreteres del municipi que hauria de desencallar la construcció d'una rotonda al barri de Ca l'Aguidó. “Estem compromesos en aquesta millora”, indica el quart tinent d'alcalde i responsable d'Àrea Pública i Medi Ambient de Blanes, Juan José Navarro (CDC).

La permuta farà que la titularitat d'un tram de la carretera de GI-600 passi a ser municipal. Serà el tram de poc més d'un quilòmetre de la rotonda al barri de Mas Cremat, al nord de Ca l'Aguidó, fins a la rotonda on hi ha el monument als focs d'artifici, situada a la cruïlla entre la carretera de Blanes a Tordera (la GI-600) i la GI-682 (la carretera d'accés a la Costa Brava). A canvi, un tram de l'avinguda d'Europa serà assumit per la Generalitat. Serà el tram entre la rotonda de Mas Cremat i la del jardí Marimurtra, a tocar de la zona industrial.

L'adjudicació, enguany

Navarro assenyala que les negociacions entre l'Ajuntament i la Generalitat estan “ben encaminades”. Això permet que el consistori treballi en el disseny de la rotonda de Ca l'Aguidó sense que encara sigui titular del tram de la GI-600 on s'executaran les obres. El govern ha autoritzat l'administració local a treballar en aquest sentit. La intenció de l'equip de govern (PSC, CDC i ERC) és fer la licitació de les obres després de l'estiu i l'adjudicació, abans de final d'any.

L'Ajuntament i la Generalitat van acordar verbalment la permuta de les vies en la visita a Blanes del director del Servei de Carreteres de la Generalitat a Girona, Lluís Gorgorió. A banda de Navarro, en la reunió del 15 de juliol també hi van ser l'alcalde, Miquel Lupiáñez (PSC), el regidor Albert Sanz (ERC) i l'edil responsable de la ponència tècnica d'activitats, Salvador Tordera (PP). Aquest no forma part de l'equip de govern, però l'alcalde li ha delegat competències.

De carretera a avinguda

Quan sigui titular d'un tram de la GI-600, l'Ajuntament de Blanes executarà les obres per fer la rotonda. L'equip de govern preveu convertir el pas pels sectors de Ca l'Aguidó i Mas Carolet de carretera a avinguda urbana. En els comptes d'aquest any, els responsables del consistori ja han inclòs una partida de 100.000 euros per fer la reivindicada rotonda. Segons el regidor d'Area Pública i Medi Ambient, Juanjo Navarro, “hi ha un projecte global i la carretera passarà a ser una avinguda municipal. S'intentarà que hi hagi aparcaments i carril bici. Però hem fet el projecte en dues fases, i això es decidirà més endavant.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona