Infraestructures i serveis

municipal

serveis

Agramunt estrenarà llar d'infants durant el curs

El consistori traslladarà l'equipament a una zona no inundable arran de les recomanacions que han fet la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre i l'Agència Catalana de l'Aigua

En un solar situat al costat de l'antiga caserna de la Guàrdia Civil d'Agramunt, s'ha projectat la construcció de la nova llar d'infants municipal. Els aiguats que el 3 de novembre del 2015 van costar la vida a quatre àvies de la residència geriàtrica han fet apostar per traslladar la llar d'infants, que també es troba a la llera del riu Sió i que també va patir la virulència de l'aigua aquella matinada i va quedar inundada. Els informes dels organismes competents en matèria hidrogràfica, la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre i l'Agència Catalana de l'Aigua, han estat decisius a l'hora d'aprovar el canvi d'emplaçament en el ple municipal.

El projecte, tot i ser aprovat, va tenir l'oposició dels regidors de Convergència i Unió, que defensaven mantenir l'actual llar en zona inundable. I és que l'edifici no tenia més de cinc anys. Per la seva banda, l'alcalde de la localitat, Bernat Solé, va manifestar que la seguretat dels veïns és primordial i que les administracions han de prendre, a vegades, decisions difícils. El nou equipament, que té un pressupost de 740.000 euros, serà bioclimàtic i de construcció modular, amb el predomini de la fusta, que actuarà com a aïllant. Tindrà una superfície total de 684 metres quadrats, dels quals 509 seran construïts.

La regidora d'Educació, Mercè Cases, explica que s'ha arribat a un acord amb els veïns del carrer Verge del Socors per a la cessió d'un espai i per dignificar el parc annex a la futura llar. Es vol que sigui una zona verda per al poble.

L'equipament, que tindrà capacitat per a un centenar d'alumnes, com l'edifici actual, es construirà durant aquest curs un cop s'hagin posat a licitació les obres aquest setembre. Els treballs podrien començar a finals del mateix mes.

Es calcula que es trigarà pocs mesos a construir l'equipament, ja que es tracta d'un edifici modular que inclou moltes parts prefabricades.

De moment les classes per als infants començaran a l'Escola de Música, on es van traslladar el curs passat després de la rovinada. Aquest equipament també es troba en zona inundable, però l'aigua no va entrar a l'edifici. Amb la nova llar també s'estrenarà un nou projecte educatiu basat en l'Educació Viva i els espais de lliure circulació per fomentar l'aprenentatge vivencial, un projecte que s'ha consensuat amb l'equip d'educadores de l'escola bressol.

LES XIFRES

740.000
euros
és el que costarà la construcció del nou equipament, que a més serà bioclimàtic.
684
metres quadrats
és la superfície del terreny municipal, on se'n construiran 509 i la resta seran de zona exterior.
100
nens
són els que hi podrà haver al nou equipament, una xifra similar a la de les instal·lacions actuals.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona