Urbanisme

municipal

urbanisme

Alarma per una promoció de pisos al recinte de Ca l’Arnús

L’Ajuntament de Badalona estudiarà alternatives per frenar el bloc a tocar del passeig dels plàtans del parc, tot i que reconeix que el planejament ho permet

Els veïns ho qualifiquen de “despropòsit” i es mobilitzaran per aturar-ho

La construcció de pisos al recinte del parc històric de Ca l’Arnús, a Badalona, ha posat en alerta els veïns del districte primer de la ciutat, que aquest estiu han conegut les intencions d’una promotora que vol aixecar dos blocs a banda i banda de l’accés del parc pel carrer de Sant Bru. La promoció de la banda dreta, que s’ha de fer en un espai on ja hi havia hagut un concessionari de cotxes i que donarà continuïtat a una filera ja existent de cases, no genera polèmica però, en el cas de la banda esquerra, el bloc s’integraria dintre del recinte del parc, per sobre de la tanca d’entrada, i obligaria a modificar un dels accessos més utilitzats, el del passeig dels plàtans que s’endinsa cap a la zona dels jardins històrics de Ca l’Arnús. És per això que la plataforma que integra les onze associacions de veïns del districte primer de la ciutat, la zona del centre, juntament amb la Federació d’Associacions de Veïns de Badalona (FAVB), han acordat reclamar a l’Ajuntament que freni aquesta promoció urbanística i estan disposats a mobilitzar-se si cal per aturar-la.

Tot i que es tracta d’una parcel·la de propietat privada i amb una qualificació urbanística que permet la construcció, l’espai ha estat integrat a Ca l’Arnús des que es va obrir com a parc públic metropolità l’any 2003. Per això es percep com si fos part de la zona verda, guanyada a través d’una llarga lluita veïnal que va propiciar que l’Ajuntament negociés amb els propietaris per poder convertir els jardins en parc públic i sumar-lo al parc de Can Solei, que és just al costat.

En el cas d’aquest solar, la possibilitat de construir ja estava prevista en el pla general metropolità del 1976, mentre que el 2010 es va iniciar la tramitació definitiva, que es va aprovar sense cap entrebanc perquè en aquell moment ningú hi va presentar al·legacions. La crisi de la construcció ha mantingut el projecte aturat durant alguns anys però ara els promotors volen executar-la i ja han instal·lat una caseta al costat del parc per informar del projecte i mirar de trobar compradors per als quaranta habitatges que preveuen aixecar, vint-i-cinc a la banda dreta i quinze més al terreny que genera polèmica.

Disminuir-ne l’impacte

El tinent d’alcalde de Badalona Habitable, Oriol Lladó (ERC), reconeix que els propietaris tenen drets urbanístics però recorda que per poder tirar endavant la promoció, la junta de govern municipal ha d’aprovar el projecte d’urbanització i el de reparcel·lació de la finca. Lladó assegura que “la promoció tal com està concebuda no tirarà endavant”, i avança que l’Ajuntament estudiarà mesures per disminuir l’impacte del bloc, que, segons el projecte fet pel promotor, seria un edifici de planta baixa més dos pisos d’alçada.

Els veïns, per la seva banda, reclamen que la promoció no es faci i que l’espai continuï sent una zona verda. “Aquest projecte és un autèntic despropòsit que acabaria desfigurant el parc”, manté Pedro Jesús Fernández, integrant de la plataforma d’AV del districte 1. Enrique Lara, vicepresident de la FAVB, recorda que el parc va ser “una conquesta social de tots els veïns de Badalona, mentre que el president de l’AV d’Iris-Sol-Casagemes, Joan Pujol, assegura que hi haurà mobilitzacions si no s’atura el projecte.

LES FRASES

L’Ajuntament ha de buscar una alternativa a aquest despropòsit que, si es fes, acabaria desfigurant el parc
Pedro Jesús Fernández
Integrant de la plataforma d’aV del districte 1 de Badalona
La promoció, tal com està concebuda, no tirarà endavant, estudiarem vies per reduir-ne l’impacte
Oriol Lladó
tinent d’alcalde de badalona habitable


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona