Infraestructures i serveis

ensenyament

L’estrena de la nova escola de Campdevànol no podrà ser a curt termini

S’estan acabant els treballs de descontaminació dels terrenys on està previst aixecar l’edifici, però no hi ha calendari per a la represa de les obres

Els treballs de descontaminació dels terrenys de la futura escola Pirineu de Campdevànol acabaran en els pròxims dies, però abans de reprendre les obres de l’edifici –aturades el 2015 arran del descobriment d’una contaminació per fuel– caldrà deixar el sòl en condicions. Les obres actuals consisteixen a retirar totes les terres contaminades que hi havia al subsòl, situades entre 4 i 5 metres per sota de la superfície.

La feina pendent

La zona nord del terreny ja està descontaminada i ara la feina se centra en la zona sud, on també es van localitzar restes del carburant. Un cop l’Agència Catalana de Residus certifiqui que ja no hi ha contaminació, es construiran unes parets de formigó per encerclar tot el terreny i després es reomplirà de terra. L’últim pas consistirà a tractar l’aigua acumulada de la pluja, que durant aquest temps s’ha anat bombejant a un pou annex. Un cop neta, l’abocaran al clavegueram.  Les terres contaminades s’han transportat fins a un centre de tractament a l’Anoia.

La factura

A partir del moment que la neteja es doni per acabada es podrà saber quan es reprendran les obres i fins quan duraran. En qualsevol cas, els fonaments ja estan fets i el que caldrà serà aixecar la primera i segona planta de la futura escola, que s’havia d’estrenar a principis del curs passat. 

També serà al final de les tasques de descontaminació que se sabrà quin és el cost exacte dels treballs. En declaracions a ACN, l’alcalde, Joan Manso, ha assegurat que “hi ha un compromís de la Generalitat de fer front a la situació; el que és segur és que no és responsabilitat de Campdevànol perquè el terreny s’ha cedit al Departament d’Ensenyament i el Departament d’Empresa i Ocupació és titular de l’antiga propietària [l’empresa Comforsa]”.

LA FRASE

L’Ajuntament no n’és responsable perquè la Generalitat és titular de l’antiga propietària
Joan Manso
ALCALDE DE CAMPDEVÀNOL

Uns terrenys cedits per Comforsa

Aquests terrenys, situats a cal Ribalaigua, eren de l’empresa Comforsa, que els va cedir a l’Ajuntament. El novembre del 2015, mentre es feien els fonaments del nou edifici, es va disparar l’alarma amb l’aparició de fuel al subsòl. Després de diversos estudis i anàlisis amb georadar, van començar els treballs de descontaminació a càrrec de Copcisa, la mateixa empresa que s’encarregarà de la construcció de l’escola.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona