Medi ambient

Lloret entra a la Xarxa de Ciutats per la Bicicleta

La moció, que promou l’ús d’aquest vehicle, va ser presentada pel grup d’ICV-EUiA i aprovada en el darrer ple

L’Ajuntament de Lloret de Mar s’adherirà a la Xarxa de Ciutats per la Bicicleta, segons es va aprovar en el darrer ple arran d’una moció presentada pel grup d’ICV-EUiA. La proposta pretén promocionar l’ús de la bicicleta com a eina de mobilitat alternativa al cotxe i la moto en els trajectes curts, impulsar iniciatives per aconseguir que el desplaçament amb bicicleta sigui més segur i incrementar les infraestructures per a l’ús de la bicicleta. Segons va exposar Miguel Gracia (ICV-EUiA), l’adhesió a la xarxa permetrà compartir problemes i possibles solucions amb poblacions com ara Barcelona i Madrid, que en formen part (hi ha fins a 400 municipis) i tenir assessorament per fer projectes a Lloret per incentivar l’ús de la bicicleta. Gracia va considerar que, malgrat que a Lloret hi ha corriols, camins i rutes molt atractius per al ciclisme, molts no es coneixen i d’altres convé dignificar-los. A banda del potencial turístic, Gracia va dir que manquen aparcaments de bicis als hotels i infraestructures segures. “Tenim un pla de mobilitat urbana sostenible. Ja és hora de fer arribar els carrils bici als llocs de treball.” Per anar segur amb la bicicleta, segons va dir, “o vas per la vorera o et jugues que qualsevol cotxe et passi per sobre”. L’adhesió a la xarxa no comporta cap pagament el primer any, i 600 euros el segon. El primer tinent d’alcalde, Albert Robert, va explicar que des de Lloret Turisme ja fa uns mesos que es va estrenar el web cycling.lloretdemar.org, que promou rutes de carretera i BTT a les comarques gironines, i que hi ha 14 hotels certificats per rebre turisme de bicicleta.

Un tram unificat

Va avançar que, en l’àmbit estrictament municipal, ja fa uns mesos que s’està treballant per unir diferents trams i zones del municipi “per tenir almenys un tram unificat” per poder anar en bici, i que al Rieral la proposta guanyadora als pressupostos participats del 2017 és un carril bici que esperen “tirar endavant els propers mesos”.

Actualment, Lloret disposa de carrils bici a la zona del Rieral i al barri de Fenals. L’objectiu és anar incorporant nous carrils bici que formin una xarxa connectada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona